SEGRE

TENIS ESPORT BASE

Campió en valors

El lleidatà Sergi Viles, de 12 anys, classificat entre els vuit millors alevins d’Espanya del Masters de Rafa Nadal || Va obtenir plaça pel seu comportament

El Sergi Viles, ahir a les instal·lacions del Club Tennis Urgell abans de sortir avui cap a Mallorca.

El Sergi Viles, ahir a les instal·lacions del Club Tennis Urgell abans de sortir avui cap a Mallorca.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si tiro la raqueta, em treuen del tenis.” Sergi Viles, un tenista lleidatà de 12 anys que despunta en categoria alevina, té interioritzat el que una vegada li van advertir els seus pares, la Marta i el Miquel Àngel, quan va començar a passar boles amb 5 anys al Club Tennis Bellpuig de la seua localitat natal per seguir la seua germana gran. En realitat, el Sergi és un noi tranquil i molt sociable. Aquest comportament li ha valgut per obtenir plaça al Masters Rafa Nadal Academy després de guanyar el Trofeu Valors, premi que reconeix l’actitud dins i fora de la pista al llarg de l’any al circuit aleví i infantil del Rafa Nadal Tour. D’aquesta forma, Viles, que juga actualment pel CT Barcino després de passar pel CT Mollerussa, serà l’únic lleidatà que competirà a partir de demà en un torneig on només tenen cabuda els vuit millors d’Espanya en alevins i infantils, en categoria masculina i femenina.

“Seré jo qui triï les boles de la categoria femenina i una nena, que ha guanyat el mateix premi que jo, triarà els aparellaments de la nostra, la masculina. A veure si em porta sort, encara que el nivell és molt alt en tots els jugadors”, explica el Sergi amb un aplom que sembla correspondre a algú de més edat de la que té. “Sempre ha estat molt responsable i jo crec que hi ha influït molt la diabetis que li van diagnosticar quan tenia 4 anys”, intervé la seua mare, la Marta. “Des dels 7 anys s’injecta la insulina ell sol i sempre viatja amb el seu kit, on porta la màquina per mesurar la glucèmia i la insulina”, prossegueix la Marta.

La diabetis no ha impedit al Sergi de destacar, tal com van apreciar en el seu drive l’anterior director tècnic del Centre de Tecnificació de la Caparrella, Marc Iván Rodríguez, o després l’exentrenador del CT Urgell i ara responsable de l’escola del CT Barcino, que el va fitxar. Però la seua rutina abans i després d’un partit inclou mesurar el seu nivell de glucèmia. “Si està baix de sucre, menja gominoles o beu Coca-cola. És el més ràpid i efectiu”, diu la seua mare.

El Sergi, que sortirà avui cap a Mallorca, es va preparar ahir a fons al CT Urgell amb els seus actuals entrenadors, Roger Porta i Carles Coll. Diu que a nivell de valors li agraden Nadal i Federer, però el seu ídol és el canadenc Denis Shapovalov, cridat a ser un número 1.

El Sergi Viles, ahir a les instal·lacions del Club Tennis Urgell abans de sortir avui cap a Mallorca.

El Sergi Viles, ahir a les instal·lacions del Club Tennis Urgell abans de sortir avui cap a Mallorca.AMADO FORROLLA

tracking