SEGRE

DEPORTES

Sota la 'llei Messi'

L’argentí va avisar al Trofeu Joan Gamper que la Champions seria aquesta temporada el gran objectiu del Barça i per començar va marcar un ‘hat-trick’ davant del PSV Eindhoven || Dembélé va acompanyar el ‘10’ amb un partit molt complet culminat amb un golàs

Messi celebra un dels tres gols que va firmar ahir davant del PSV.

Messi celebra un dels tres gols que va firmar ahir davant del PSV.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un triplet de Messi i un golàs de Dembélé van donar al Barça el primer triomf europeu del curs, una àmplia golejada (4-0) davant d’un PSV Eindhoven que va oferir millors sensacions que el que el resultat indica. Es van encomanar els blaugranes a l’argentí i a les seues ànsies per conquerir novament la Champions, ja que com a nou primer capità va fixar l’objectiu del curs en la competició europea durant el discurs de presentació. I aquelles paraules pronunciades el dia del Joan Gamper, “prometem que farem tot el possible perquè aquesta copa tan maca i tan desitjada per tots torni a venir al Camp Nou”, van ressonar des de l’inici i van guiar el seu equip, que va aconseguir una golejada a mig gas.

Va posar en joc Ernesto Valverde el seu equip de gala, amb el debut de Coutinho al Barça a Champions, ja que l’any passat no va poder jugar perquè va disputar la prèvia amb el Liverpool abans d’arribar al Camp Nou. Des del principi li va costar superar el físic i l’ofici dels holandesos, molt ben armats a darrere i amb molta projecció en atac. Al Barça se’l va veure incòmode en les transicions defensives, quan la velocitat de Lozano i Bergwijn va posar en problemes la parella de centrals barcelonistes (Piqué i Umtiti). La primera ocasió va ser de l’uruguaià Gastón Pereiro, que va caçar un rebuig dins de l’àrea i a punt va estar de sorprendre Ter Stegen (8’). La connexió letal, la que protagonitzen Coutinho i Messi, era la que havia de desfer el greuge, i a la primera que van tenir, el brasiler va inquietar Zoet (11’). Va avisar Bergwijn, amb una rosca que va sortir al costat del pal esquerre del porter local (min.14), i Suárez va tornar el cop amb una rematada al lateral de la xarxa (min. 20). Al Barça, que tenia la pilota, li faltava consistència i desequilibri, res a veure amb el futbol xampany d’altres ocasions i la diferència va tornar a ser Leo Messi, en una jugada en la qual Ter Stegen i Dembélé van ser protagonistes. Passada la mitja hora, el porter va servir en llarg per al francès i el davanter, en un llarg eslàlom, va forçar una falta a cinc metres de la frontal. Va arribar el moment Messi, l’argentí va acariciar la pilota que va volar a mil revolucions per entrar per l’escaire esquerre. Era l’1-0 al 32. Fins al final del primer temps, Van Bommel va canviar d’idea, però els de Valverde ja estaven més còmodes.

Malgrat estrenar nou horari (18.55), més de 73.000 espectadors van anar al Camp Nou

Va dominar de sortida el Barça a la segona meitat, però patia cada cop que el PSV armava alguna jugada en transició amb Berwijn i Lozano, el més brillant dels holandesos, i per la falta de contundència de la medul·lar blaugrana. Tanmateix, les millors ocasions continuaven sent per al Barça, amb Messi i Coutinho com a protagonistes.

L’argentí va veure com Zoet va parar un xut ras (min. 50) i va llançar fora un lliure directe (min. 61).

Més a prop va estar Coutinho, que es va trobar amb un rebuig dins de l’àrea i no va encertar al 54, i quatre minuts més tard va forçar el porter del PSV a realitzar una magnífica actuació. Malgrat que el Barcelona guanyava i creava més ocasions, la sensació de partit incòmode, d’anada i tornada i de falta de control es va apoderar del Camp Nou durant molts minuts.

Angeliño, al 62, va inquietar mínimament Ter Stegen, mentre que Suárez, amb una gran vaselina, va estavellar la pilota al travesser (68’). Totes les pors, si n’hi havia, es van dissipar quan van tornar a aparèixer les estrelles. Dembélé va realitzar un magnífic control, va deixar dos rivals enrere i jugant amb espais va demostrar el seu caràcter letal. El canvi de ritme li va donar avantatge i el seu cop amb la dreta, impossible per al porter del PSV (2-0, 75’). I dos minuts més tard, Messi va tancar la persiana del partit al culminar una gran jugada col·lectiva amb Suárez i Rakitic (3-0). Malgrat l’expulsió d’Umtiti al 79, el Barça no va tenir dificultats per sumar la primera victòria europea del curs i fins i tot va augmentar la diferència amb Leo Messi, que va rebre un passada de Suárez i va batre Zoet al 87 per al 4-0 final.

Messi celebra un dels tres gols que va firmar ahir davant del PSV.

Messi celebra un dels tres gols que va firmar ahir davant del PSV.EFE

tracking