SEGRE

Marc Màrquez inaugura el gir que porta el seu nom

Marc Màrquez inaugura el gir que porta el seu nom

Marc Màrquez inaugura el gir que porta el seu nom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez es va convertir ahir en el segon pilot en actiu, després de Jorge Lorenzo, que pot presumir de donar nom a un revolt d’un circuit del Mundial de MotoGP, en aquest cas el de Motorland Aragó. A partir del Gran Premi de diumenge que ve, el gir número deu del traçat d’Alcanyís es coneixerà amb el seu nom, on s’ha col·locat un obelisc en roca de sis tones i de color ocre, realitzat amb terra de la zona i amb una inclinació de 22 graus, obra de l’escultor local José Miguel Abril.

Aquest no és el primer revolt que té dedicat Màrquez, ja que el 2010, després de proclamar-se flamant campió del món de 125, el primer títol dels sis que té, el Circuit d’Alcarràs va batejar amb el seu nom el tercer revolt dret del traçat, on hi ha una rèplica del número 1 gegant que va rebre a Xest després d’aconseguir el títol. “He d’agrair al circuit d’Aragó i a tota la gent que ha fet possible que tingui un revolt en un circuit del Mundial, i quimillor manera que compartir aquest moment amb tota la gent que ho ha fet possible, que és tot el meu equip, els periodistes i tot el Fan Club, al qual esteu sempre donant suport al cent per cent, en els bons i en els mals moments”, va assenyalar Màrquez en el moment de la presentació del monòlit.

“La pressió hi és. Ho hem de fer bé aquest cap de setmana, però hi ha un Mundial i tocarà controlar aquestes ganes, encara que tenir un revolt aquí, segur que al primer entrenament el primer que faré quan passi per aquí serà mirar de reüll el monument. A veure com es veu des de la pista, que és important també! Però només la primera, que a la segona ja passaré endollat”, va dir entre rialles.

Marc va incidir en el fet que li feia il·lusió, sobretot pel lloc, ja que “és molt a prop de Lleida, que és el meu camp base a la vida. Quan m’ho van proposar, ja fa dos anys, no hi estava gaire d’acord, ja que aquestes coses em fan molt respecte. Però tenir un revolt en un dels millors circuits del món, al final vaig pensar, em llanço a la piscina”.

El lleidatà va explicar els motius pels quals li agrada aquest revolt: “Havia de ser un revolt d’esquerra, aquest és el punt número u, que són els que se’m donen millor. Surts del tirabuixó, en segona i tercera velocitat, i és un dels meus revolts preferits, perquè arriba un punt a meitat del revolt que el cap et demana tallar gas, però el cor vol que obris l’accelerador i vas derrapant d’esquerres”.

Així mateix, va reconèixer que inicialment “vaig pensar en la que hi ha davant de la tribuna del Fan Club, però era a la dreta i aquests no se’m donen tan bé”, va assegurar.

Màrquez també va donar el seu punt de vista sobre l’incident de Fenati, que va tocar el fre d’un rival durant una cursa, i va reconèixer que les crítiques van ser excessives. “Hi va haver un moment a Itàlia i aquí, a Espanya, que semblava que el xaval s’havia de suïcidar. Se’l va atacar massa i se li va fer un punt més del que tocava”, va recalcar. Així mateix, Marc, que és líder destacat, no pensa encara en el títol. “Toca anar amb paciència i l’important és acabar aconseguint l’objectiu final, que és el títol... on o quan no importa”, va dir.

Marc Màrquez inaugura el gir que porta el seu nom

Marc Màrquez inaugura el gir que porta el seu nom

tracking