SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Opcions per als Jocs del 2026

Gerard Figueras veu possible que el COI proposi a la candidatura Pirineus-Barcelona que aspiri als que se celebren d’aquí a vuit anys || El comitè emetrà l’informe durant el fòrum del 3 i 4 d’octubre

Gerard Figueras va presidir ahir la Mesa estratègica d’estacions de muntanya a la Seu d’Urgell.

Gerard Figueras va presidir ahir la Mesa estratègica d’estacions de muntanya a la Seu d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general de l’Esport de la Generalitat i alhora president de la Mesa de la Candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern, Gerard Figueras, veu possibilitats que el Comitè Olímpic Internacional (COI) proposi que Pirineus-Barcelona canviï la data sobre la qual treballa, el 2030, i aspiri als del 2026.

Ho va explicar ahir el responsable del Govern, malgrat que va fer una crida a “la prudència” i va manifestar que “nosaltres estem treballant formalment per als Jocs del 2030”. Va reconèixer que “la rapidesa amb la qual van organitzar” la visita tècnica de fa poc més de dos setmanes del conseller del Comitè Olímpic, Gilbert Felli, a la Val d’Aran, la Cerdanya i la Seu per avaluar les possibilitats de la candidatura olímpica d’hivern, és “molt simptomàtica”.

Fa poc més de dos setmanes un conseller del COI va visitar la Val d’Aran, Cerdanya i la Seu d’Urgell

Igual de “significatiu” és que sigui precisament durant el transcurs del fòrum Olimpisme en Acció, que se celebrarà els dies 3 i 4 d’octubre a Buenos Aires, quan el COI entregui l’informe de la visita al territori. El Comitè Olímpic Internacional comunicarà durant aquest congrés a les diferents regions que s’han postulat per ser seu dels Jocs d’Hivern del 2026 i el 2030 els resultats de les valoracions fetes sobre el terreny pels delegats del COI.

Serà amb aquestes valoracions amb les quals definirà les tres candidatures oficials per fer un procés de selecció d’un any. Des de l’octubre del 2018 fins a l’octubre del 2019, quan està previst designar oficialment l’organitzador dels jocs del 2026. Figueras va assegurar que tenen les “portes obertes” i que continuaran treballant per al 2030, “però si ens proposen avançar la candidatura serà qüestió de dialogar-ho amb totes les administracions implicades”.

El responsable d’Esport va opinar que “és molt més còmode encarar el 2030 perquè disposem de més anys per preparar-nos”, però va insistir que “tampoc seria una bestialitat anar a aconseguir els del 2026, perquè amb la visita recent del COI vam veure que ja complim la major part dels requisits i les infraestructures que estan previstes i les que són necessàries les tindrem acabades abans de l’any 2026”. Després de la retirada de la candidatura de la ciutat japonesa de Sapporo i de la d’Itàlia aquesta mateixa setmana, únicament tirarien endavant les de Calgary, Erzurum i Estocolm.

En qualsevol cas, va insistir Figueras, “la decisió no és de Catalunya, sinó del Comitè Olímpic Internacional, però estarem preparats per a qualsevol possible anunci”.

“Si l’informe és positiu haurem de seguir treballant”

Gerard Figueras va participar ahir en una sessió de la Mesa estratègica de les estacions de muntanya del Govern i que presideix el departament de Territori i Sostenibilitat. El president de la candidatura va explicar alguns dels detalls del projecte olímpic i la visita del conseller del COI. Figueras va assenyalar que “si com tot apunta, l’informe de la visita que ens entregaran a Buenos Aires és positiu, haurem de continuar treballant amb l’elaboració d’un segon estudi més concret per proposar ja diverses opcions de llocs on organitzar cadascuna de les proves, tant de neu com de gel”.

tracking