SEGRE

PATINATGE SOBRE GEL COMPETICIÓ

Tòn Cónsul deixa el Canadà per falta de suports

La Federació Espanyola només li costejava algunes competicions || La proposta és anar a Itàlia quan tingui nova parella de ball

Tòn Cónsul.

Tòn Cónsul.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aranès Tòn Cónsul, que feia dos anys que s’entrenava a Mont-real (Canadà) sota les ordres de Bruno Marcotte, un dels millors entrenadors de parelles de patinatge sobre gel del món, ha tornat a Barcelona, on s’exercita en solitari, per falta de suports econòmics per part de la Federació Espanyola. El patinador de Vielha, integrant de la selecció estatal, havia de costejar-se les despeses d’allotjament i manutenció en terres canadenques, i només rebia ajuts de la federació per a les competicions internacionals.

L’última temporada, tanmateix, aquests suports només van arribar per anar al Mundial júnior, però no per als dos Grand Prix internacionals, que va haver d’assumir de la seua butxaca. “Ens van dir que com que era any olímpic, no hi havia ajuts. Aleshores em van proposar des de la Federació canviar el Canadà per Itàlia, i la veritat és que em va seduir la idea perquè em permetrà anar a més competicions, ja que la majoria es disputen a Europa, i seré més a prop de la família, a més que les despeses no seran tantes”, va assenyalar.

No obstant, Cónsul no ha pogut traslladar-se de moment a Itàlia, on estaria concentrat en un nou centre d’entrenament de la federació transalpina, perquè la seua parella competitiva des de l’estiu passat, la nord-americana Isabella Gámez, no ha volgut deixar el Canadà.

“Ha preferit quedar-s’hi, de manera que m’he quedat sense parella. El problema és que la temporada ja s’ha iniciat i no hi haurà canvis fins que acabi”, va apuntar l’aranès, que de moment s’entrenarà en solitari a Barcelona, a més de cursar el segon curs d’ADE a la Pompeu Fabra.

Tòn Cónsul no descarta tornar a competir a nivell individual, encara que s’ho pren “com una temporada d’impàs per millorar”.

tracking