Primer revés amb deu

El Barça, que va jugar una hora en inferioritat per la rigorosa expulsió de Lenglet confirmada pel VAR, cedeix un empat amb un Girona ultradefensiu || Messi i Piqué, que va fallar en els 2 gols visitants, contraresten el doblet de Stuani

Leo Messi, que va firmar el primer gol del partit, es posa les mans al cap després d’encaixar el primer revés de la temporada, en un matx en el qual els blaugranes van haver de remar contracorrent.EFE

El Barça va deixar escapar els primers punts de la temporada a l’empatar (2-2) contra un gran Girona, que es va beneficiar de l’expulsió del francès Clement Lenglet a la mitja hora de joc. Un gol de Piqué, que no va estar encertat en els dos gols gironins, obra de Stuani, va servir per salvar un empat i mantenir-se en el liderat, que ara comparteix una altra vegada amb el Madrid.

Bona sortida del Girona, que ja al minut 2 va tenir una clara ocasió de gol en una rematada de cap de Bernardo que Ter Stegen va aturar sota els pals. El Barça dominava al primer terç de la primera part, però sense aclaparar la porteria rival, fins que al 12 Messi va tornar a traçar una jugada marca de la casa, en la qual va anar de dreta a esquerra deixant fins a tres jugadors a terra i en el seu subtil xut, Bono va posar els dits per desviar prou la pilota. Set minuts després, el xilè Arturo Vidal, que estrenava titularitat, va fer una passada precisa dins de l’àrea que Messi va resoldre amb un fort xut al fons de la porteria (1-0). El Barça hauria pogut augmentar l’avantatge en una nova intervenció de l’argentí, que va assistir Luis Suárez, aquest es va regirar, però es va precipitar en el seu xut davant de Bono. El partit fins llavors, intens però no dur, ja havia deixat tres grogues, per la qual cosa va abaixar de pulsacions, especialment al centre del camp. El Girona es va desemmandrir i Portu gairebé a la mitja hora va rebre en profunditat, va arribar a regatejar Ter Stegen i el seu xut creuat i precís va ser avortat per Piqué gairebé a la línia de gol. A deu minuts del final del primer acte, el VAR va entrar en acció, després que Pere Pons xoqués genoll amb genoll amb Lenglet de forma fortuïta. El col·legiat va consultar el monitor i va concloure que el francès havia aixecat el colze i havia picat a la cara al gironí, la qual cosa li va costar la roja. El Barça va aguantar fins a la segona part per reformular l’eix defensiu, però al llindar del descans, Piqué va tenir manca de contundència en una pilota alta, a la qual es va anticipar Stuani, l’uruguaià va controlar el cuir i va batre Ter Stegen (1-1).

Al segon acte, Valverde va apostar per Umtiti i el substituït va ser Dembélé, molt poc encertat al primer temps. L’absència d’un atacant en els blaugranes va portar el Girona a defensar amb nou en cada ofensiva local, anul·lant gairebé tots els espais i obligant el Barça a buscar pilotes altes i, especialment, per les bandes.

Després que Luis Suárez desaprofités una claríssima ocasió de gol, al 51 Piqué va tornar a ser lent en una acció i per corregir-la es va llançar a terra per treure la pilota a Portu, sobre el qual va cometre un clar penal, però el jugador va continuar l’acció, amb un xut fort que va repel·lir Ter Stegen, i va anar a parar a Stuani, que va marcar (1-2).

Valverde va rectificar des de la banqueta, donant entrada a Rakitic i Coutinho al 59, i un altre cop els d’Eusebio es van fer enrere. A la primera acció local, Messi va tirar una falta directa que va acabar al travesser. Dos minuts després, en una altra falta directa botada per l’argentí, Bono va enviar la pilota a córner. Després del llançament, Piqué es va treure una rematada de cap creuat per empatar (2-2). El Barça va tenir el gol de la victòria un altre cop en un córner en què Piqué va cedir de cap a Umtiti, se la va preparar el francès, però quan anava a connectar amb l’esquerra un defensa se li va interposar.

“Primera expulsió en què el jugador a qui fan la falta demana perdó” Ernesto Valverde va insistir que l’expulsió de Lenglet, que per a ell no ho era, “ens ha condicionat. Hi ha una topada clara, i sembla que li dóna un cop de colze. És la primera expulsió en la qual el jugador a qui li fan la falta demana perdó. Suposo que el VAR fa justícia i tinc la sensació que no és expulsió. Possiblement hi hagi algun impacte. No crec que hagi estat una agressió ni de lluny. És falta del rival”. “Al camp pensava que consultava el VAR per valorar l’entrada de Pere Pons a Lenglet, no a l’inrevés. Això pensava jo. Quan he vist targeta i falta en contra, m’ha sorprès. Ho he vist per televisió i em resulta difícil considerar això una agressió, però haurem d’acostumar-nos a algunes coses del VAR”, va apuntar el tècnic blaugrana.