SEGRE

POLIESPORTIU JOCS SPECIAL OLYMPICS

Implicació en els Special

L’ajuntament de la Seu d’Urgell obre avui una campanya de micromecenatge per ajudar a sufragar els Jocs || El pressupost és d’un milió d’euros

Un moment de la presentació dels Special Olympics, ahir a la Seu.

Un moment de la presentació dels Special Olympics, ahir a la Seu.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització conjunta dels Special Olympics, que se celebren entre els dies 4 i 7 d’octubre entre la Seu d’Urgell i Andorra, compta amb un pressupost d’un milió d’euros. La xifra la va fer pública ahir l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, que va anunciar, a partir d’avui mateix (dimarts), el llançament d’una campanya de micromecenatge a través del web municipal. La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, va demanar el suport d’“establiments, petites empreses i particulars” per “contribuir a tirar endavant un esdeveniment que deixarà una important empremta social al territori”. Els fons de la campanya se sumaran, va explicar, a les aportacions que ja han fet empreses locals, a les quals va agrair el gest, a més de les de la Generalitat, el Govern d’Andorra, l’ajuntament de la Seu i el Comú d’Andorra la Vella. L’ajuntament va fer una crida a viure “en primera persona” l’esperit dels Special Olympics.

Els dos moments de més confluència en aquest esdeveniment, en el qual participaran uns 1.500 esportistes, serà en els actes d’inauguració, a les 18.30 del dia 4 al poliesportiu d’Andorra, i a la clausura, a partir de les 13.00 del dia 7 al camp de futbol Emili Vicente de la Seu. El primer acte tindrà lloc el dia 3 amb l’arribada de la torxa olímpica. Sortirà des del Ràfting Parc de la Seu a les 18.00 de la tarda, per recórrer diversos carrers de la ciutat fins a la plaça dels Oms.

Entre els dies 5 i 7 es disputaran totes les competicions en diferents instal·lacions de la Seu i Andorra concentrades entre les 10.00 i les 14.00 i entre les 16.00 i les 20.00. El Village de la capital de l’Alt Urgell estarà ubicat al passeig Joan Brudieu, on s’organitzaran activitats lúdiques per a esportistes, acompanyants i veïns.

L’alcalde, Albert Batalla, va destacar el “gran impacte social” que tindran els Jocs a la ciutat, que ajudaran, va dir, a “realitzar un canvi” i aconseguir “una mirada més normalitzada i integradora” del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. “Tots tenim les nostres capacitats i les nostres discapacitats”, va asseverar.

Hi col·laboren 500 voluntaris i hi haurà concurs de fotografia Als Special participaran 537 voluntaris, dels quals 160 són alumnes del programa Aprenentatge i Servei, dels instituts La Valira i Brudieu, i el col·legi La Salle. Tots ells estan convocats aquest dissabte per participar en una jornada de formació.Amb l’objectiu d’implicar el major nombre possible de públic, hi haurà un concurs de fotografies d’Instagram amb dos categories, una que estarà encarada a imatges dels Jocs i una altra de centrada en participants, voluntaris i públic. Un jurat especialitzat escollirà deu imatges de cada categoria, que s’exposaran durant la Fira de Sant Ermengol.

tracking