PIRAGÜISME ESLÀLOM

Els lleidatans, lluny del podi al Mundial de Rio

Setena posició per equips per a Travé, Marzo, Vilarrubla i Van der Knijff

L’equip estatal d’eslàlom, amb cinc palistes lleidatans i el tècnic Guillermo Díez-Canedo.

Els palistes lleidatans van acabar molt lluny del podi en la primera jornada del Mundial d’eslàlom, que es disputa a Rio, en la qual la competició es va centrar en les proves per equips. Miquel Travé i Dani Marzo, al costat del basc Ander Elosegi, van acabar setens en C1 masculí, mentre que les també lleidatanes Núria Vilarrubla i Annebel van der Knijff, al costat de la basca Miren Lazkano, van firmar la mateixa posició al C1 femení. Per la seua part, la urgellenca Marta Martínez va formar el K1 femení amb Maialen Chourraut i Irati Goikoetxea, i van acabar en novena posició. Joan Crespo, Samuel Hernanz i David Llorente van quedar setens en K1 masculí.

Travé i Marzo van ser els que van estar més a prop del podi, encara que a 2.96 segons del trio que va aconseguir el bronze en C1, els britànics. Eslovàquia va guanyar l’or i Eslovènia la plata. Vilarrubla i Van der Knijff van acabar a 15.95 segons del bronze en C1 per a França, en una categoria en la qual va guanyar la Gran Bretanya al davant de la República Txeca. Vuit punts de penalització van evitar que el K1 de Martínez pogués estar en la lluita per les medalles, amb triomf de França al davant d’Alemanya i la Gran Bretanya. El podi de K1 masculí el van formar la Gran Bretanya, Polònia i la República Txeca, amb l’equip estatal a 4.32 de l’or.

L’estadi olímpic Deodoro de Rio obrirà avui la competició individual amb les sèries eliminatòries en les categories de C1 masculí i K1 femení, en les quals hi haurà palistes lleidatans. Miquel Travé i Dani Marzo provaran de classificar-se entre els 30 millors, que entraran a les semifinals de C1 masculí de divendres. Per la seua part, Marta Martínez té el mateix objectiu al K1 femení, amb les semifinals previstes també per divendres. Demà serà el torn per a Vilarrubla i Van der Knijff al C1 femení, on també es classificaran per a semifinals de dissabte les 30 millors palistes. Per demà també hi ha previstes les rondes eliminatòries d’Extreme Kayak. En el cas de l’equip estatal, serà Annebel van der Knijff la que competirà, buscant una de les places per a la fase final, que es disputarà durant tota la jornada de diumenge.