FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barcelona s'assegura Sergio Busquets fins al 2023

El club aprova una modificació de l’escut, del qual desapareixen les sigles

Sergio Busquets, després de l’acord de renovació. A l’esquerra, el lleidatà Ramon Planes.FCBARCELONA.CAT

L’endemà de la decebedora derrota al camp del cuer, el Leganés (2-1), el FC Barcelona va anunciar ahir la renovació del centrecampista internacional Sergio Busquets. El futbolista ha renovat el seu contracte fins a final de la temporada 2022/2023 i amb una nova clàusula de rescissió de 500 milions d’euros.

“El FC Barcelona i Sergio Busquets han firmat aquest dijous l’acord de renovació del contracte del jugador, que finalitzarà el 30 de juny del 2023. La clàusula de rescissió passa de 200 a 500 milions d’euros”, va anunciar el club mitjançant un comunicat. L’acord preveu també un augment salarial que no ha transcendit.

La renovació de Busquets, a qui el club valora com el seu “baluard del centre del camp”, era una de les prioritats de la secretaria tècnica d’Éric Abidal.

El migcampista, actualment el segon capità del primer equip després de Leo Messi, ha jugat un total de 490 partits i ha marcat 13 gols en les onze temporades que ha defensat la samarreta del club blaugrana. Fill de l’exporter Carlos Busquets, en aquest període ha guanyat 28 títols: 7 Lligues, 6 Copes, 3 Champions, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d’Europa i 6 Supercopes d’Espanya.

D’altra banda, la junta directiva del club blaugrana ha aprovat una modificació de l’escut, que haurà de ser ratificada en l’assemblea de socis el proper 20 d’octubre. El nou escut prescindeix de les sigles FCB i dóna més presència i espai als colors blaugrana (passa de set franges a cinc) i a la pilota. L’últim canvi de disseny va ser l’any 2002 i al llarg de la història hi ha hagut 11 escuts.

girona

El Girona va caure a Montilivi per 0-1 davant d’un Betis que es va retrobar amb la victòria després de dos empats consecutius. El gol de la victòria andalusa el va firmar el del planter Loren. El quadre de Quique Setién va ser millor que el Girona, però va haver d’esforçar-se al màxim per sumar els tres punts. Els locals van necessitar gairebé 40 minuts per llançar per primera vegada a porteria i el Betis, sense grans ostentacions, va estar més a prop de l’àrea rival. Els andalusos van anar a més i van acabar firmant el 0-1 en una acció de Francis que Loren va rematar al fons de les malles. El gol va esperonar un Girona que arribava a la cita amb la moral pels núvols després del seu empat al Camp Nou i, prova d’això, van ser les diverses ocasions que va tenir Stuani. La més clara va acabar al pal un minut després del gol verd-i-blanc. També en va tenir una altra al minut 91, que va obligar Pau López a realitzar una parada sensacional. Entre tanta bogeria, Joaquín la va estavellar al travesser i Junior va veure com li anul·laven un gol per fora de joc. Els d’Eusebio van insistir sense sort.

A Mendizorrotza, Alabès i Getafe es van repartir els punts (1-1) al tram final del partit, quan els blaus ja es veien amb la victòria a la butxaca fins que Calleri va marcar de cap el definitiu 1-1. Per la seua part, el Valladolid va sumar els tres primers punts de la temporada al derrotar per 2-1 el Llevant.