SEGRE

ATLETISME BUENOS AIRES 2018

Bernat Erta busca fer-se un lloc en l'elit mundial

Participa amb Espanya en els Jocs de la Joventut, amb el seu pare d’entrenador

Bernat i Quim Erta, ahir a les pistes d’atletisme de les Basses, amb l’equipament de la selecció.

Bernat i Quim Erta, ahir a les pistes d’atletisme de les Basses, amb l’equipament de la selecció.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atletisme lleidatà estarà representat a la selecció d’Espanya que competirà, a partir de la setmana vinent, en els Jocs Olímpics de la Joventut, que se celebren a Buenos Aires. Entre els divuit atletes de la selecció es troba Bernat Erta Majó (Lleida, 15-2-2001), que participarà en els 400 llisos, mentre que el seu pare, Quim Erta, és un dels tres entrenadors de la selecció que acompanyaran els atletes. En aquests Jocs també participa el nadador lleidatà Ferran Julià.

“Mentalment em trobo fort”, explicava ahir Bernat, que s’ha marcat com a objectius per a la cita argentina “millorar la meua marca personal i acabar entre els vuit primers. El nivell és realment molt bo, amb nord-americans, mexicans i canadencs com a favorits. Lluitar per les medalles estarà difícil. Si milloro la meua marca estaré content sigui quina sigui la posició final”.

Per Bernat Erta, aquesta és la seua estrena en una competició d’àmbit mundial, encara que com a atleta internacional ja va participar en l’Europeu de la seua categoria l’estiu passat, en el qual va quedar sisè, classificació que li va donar accés a aquests Jocs.

“A més –explica– és un sistema de competició diferent. Tots correrem dos vegades. La primera serà l’11 d’octubre i després el dia 14. No hi haurà final pròpiament dita, ja que la classificació es farà amb la suma dels temps. Els vuit millors del dia 11 correran junts, però això no vol dir que acabin entre els vuit primers. Volen provar coses noves.”

En els 400 metres, Bernat és l’actual campió d’Espanya i de Catalunya de la seua categoria i té també el rècord català. No té l’espanyol per tres dècimes. L’any passat, va ser tercer en el Campionat d’Espanya, encara que llavors va competir en els 400 tanques.

“Vaig veure que els llisos se’m donaven bé i m’he anat centrant en aquesta modalitat.” Participar en aquests Jocs l’ha obligat a avançar el calendari. “No és una data bona per als atletes espanyols. Ara estem en pretemporada, encara que fa dos mesos que jo em preparo. Però en dos mesos és impossible estar al cent per cent.” Els seus objectius per a aquesta temporada ser campió estatal sub-20 i participar en l’Europeu.

tracking