SEGRE

DEPORTES_LUNES

Valverde guanya el títol més desitjat de la seua carrera

El murcià es proclama campió del món en línia || És el quart espanyol a aconseguir-ho després d’Olano, Astaloa i Freire

El ciclista murcià, eufòric en el moment de creuar com a guanyador la meta a Innsbruck.

El ciclista murcià, eufòric en el moment de creuar com a guanyador la meta a Innsbruck.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Valverde va aconseguir l’or més buscat i més desitjat de la seua carrera al proclamar-se campió del món en la prova en línia masculina que va tancar ahir els Mundials de Ciclisme en ruta que s’han disputat a Innsbruck (Àustria). El murcià va guanyar la carrera davant del francès Romain Bardet, plata, i el canadenc Michael Woods, bronze. Suma així la seua setena medalla mundialista i succeeix en el palmarès l’eslovac Peter Sagan, vencedor en les tres edicions anteriors, a Richmond 2015, Doha 2016 i Bergen 2017.

Valverde, que es converteix en el quart espanyol que aconsegueix el títol després d’Abraham Olano, Igor Astaloa i Óscar Freire, que en va assolir tres, afegeix aquest or a les dos plates de Hamilton 2003 i Madrid 2005 i els quatre bronzes de Salzburg 2006, Valkenburg 2012, Florència 2013 i Ponferrada 2014.

“Aquesta victòria és de tota la selecció, de tota la gent que m’estima. Estic sense paraules, no m’ho crec”, va assenyalar entre llàgrimes tot just creuar la meta a Innsbruck, on va explicar que sentia “una emoció increïble”.

“Quedar campió del món era un somni per a mi. Moltes vegades m’hi he quedat a prop, portava sis medalles, cap d’or. Són molts anys lluitant i al final s’ha aconseguit”, va asseverar el murcià.

tracking