SEGRE

OLIMPISME JOCS

El COI podria recolzar la candidatura catalana per als Jocs d'hivern

Per al 2030 o avançar-la per al 2026

El lleidatà Arnau Erta, amb Espanya als Jocs de la Joventut.

El lleidatà Arnau Erta, amb Espanya als Jocs de la Joventut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura Pirineus-Barcelona que pretén optar als Jocs Olímpics d’hivern passarà un examen aquest cap de setmana que podria resultar clau per a la seua consolidació. Aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires, una delegació catalana encapçalada per Gerard Figueras, secretari general d’Esports de la Generalitat, rebrà de mans del Comitè Olímpic Internacional (COI) l’informe que ha avaluat les possibilitats de la candidatura, que inicialment està programada per a l’any 2030 però que podria avançar-se al 2026.

El document el firma el consultor del COI Gilbert Felli, que va realitzar una visita tècnica de tres dies a començaments de setembre valorant les diferents seus i infraestructures, algunes del Pirineu lleidatà, que han de formar part del projecte. Encara que no ha transcendit el seu contingut, les sensacions dels promotors són “positives”.

Gerard Figueras rebrà aquest cap de setmana a Buenos Aires l’informe que ha elaborat el COI

La cita de Buenos Aires reunirà Figueras, cap visible de la candidatura, juntament amb Juan Antonio Samaranch Salisachs, vicepresident del COI, i Pere Miró, director general adjunt del mateix organisme, així com l’esmentat Gilbert Felli i Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

La cimera servirà per marcar d’una forma o una altra la candidatura, sigui per donar-li suport o per frenar-la definitivament. Si l’informe del COI sobre la candidatura catalana té una bona qualificació, s’entraria en la següent fase, és a dir, es procediria a l’elaboració per part de la Generalitat de la proposta operativa dels Jocs, simulant pas a pas la seua organització i detallant totes les seus tant del Pirineu com de la capital catalana.

tracking