BÀSQUET LLIGA CATALANA FEMENINA

Finalistes 'in extremis'

Un triple de Vilaró a tres segons del final classifica el Cadí per a la final de la Lliga Catalana || Les lleidatanes remunten després d’un parcial de 2-26

Hempe i Kraker feliciten Vilaró a l’anotar el triple que va acabar donant la victòries a les lleidatanes.FCBQ

El Cadí la Seu es va classificar ahir per a la seua catorzena final de la Lliga Catalana al vèncer el Sant Adrià (63-62) gràcies a un triple d’Andrea Vilaró quan faltaven tres segons per al final. La barcelonina va ser l’artífex de la remuntada urgellenca, que va arribar a perdre per 15 punts després d’encaixar un parcial estratosfèric de 2-26, en un partit boig que durant la major part va estar sota el control de les barcelonines.

I això que el Cadí va començar devastador. Un parcial de 9-0, amb Bahí (5 punts) i Kraker (4) estel·lars, va obligar l’entrenadora del Sant Adrià, Glòria Estopà, a demanar el primer temps mort quan només havien transcorregut dos minuts i mig. Les barcelonines van apujar dos marxes i el Cadí en va baixar una, la qual cosa va motivar que les diferències anessin reduint-se fins a la mínima expressió (15-14, m. 10), després d’encaixar un parcial de 2-10.

Kraker, amb 16 punts, Vilaró i Hempe, totes dos amb 10, van aguantar el Cadí a la parcel·la ofensiva

La sagnia no es va acabar allà. Les de Bernat Canut, que anaven acumulant imprecisions sense parar en atac, mentre que en defensa eren un colador, van tocar fons en l’equador del segon acte. Un altre parcial demolidor, ara de 0-16 (el global era ja de 2-26), va permetre al Sant Adrià doblar el seu rival en el marcador (15-30). Dos cistelles seguides d’Aijanen van trencar la sequera que durava vuit minuts i el Cadí va arribar al descans viu (21-31).

A la tornada dels vestidors, la diferència es va estabilitzar en els cinc i set punts, amb un Cadí una mica millor però sense prou capacitat com per capgirar la dinàmica. Va ser a l’últim quart quan les lleidatanes van creure en la remuntada, liderades per una excelsa Andrea Vilaró. Cinc punts consecutius de la barcelonina, amb triple inclòs, van situar el desavantatge a dos punts (53-55) amb tres minuts i mig per jugar-se. El temps mort del Sant Adrià no va donar fruits i Hempe, una altra de les destacades ahir, va anotar un triple amb un pèl de fortuna que posava en avantatge el Cadí després de molts minuts. El Sant Adrià encara es posaria quatre a dalt faltant només 53 segons, però una cistella de Kraker i un triple gairebé a l’últim sospir de Vilaró van obrar el miracle.