SEGRE

FÓRMULA 1 GP JAPÓ

Hamilton venç i acaricia el cinquè títol mundial

Sebastian Vettel va tornar a tenir un mal dia i va acabar a la sisena posició

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) es va imposar ahir al Gran Premi del Japó, la dissetena prova del Mundial de Fórmula 1, i ja acaricia el cinquè títol mundial. El seu perseguidor més immediat, l’alemany de Ferrari Sebastian Vettel, va tenir de nou un dia gris i només va aconseguir ser sisè. Per la seua part, Carlos Sainz (Renault) i Fernando Alonso (McLaren) van finalitzar la carrera en desena i catorzena posició, respectivament. El madrileny va aconseguir puntuar al remuntar tres posicions i avançar als últims instants el francès Pierre Gasly (Toro Rosso), i al seu torn l’asturià, que sortia el divuitè, no va aconseguir entrar a la zona de punts després d’haver d’enfrontar-se a una penalització de cinc segons per haver-se saltat una xicana. El britànic, que ja acumula 331 punts a la general i avantatja el germànic en 67, podria fins i tot garantir-se matemàticament el títol d’aquí a quinze dies a Austin si guanya i Vettel és tercer o si aconsegueix vuit punts més que ell.

La carrera va començar amb un nou error del de Ferrari en un avançament. Vettel va topar amb l’oposició de l’holandès Max Verstappen (Red Bull), que va provar d’avançar a la vuitena volta quan anava quart, maniobra que va acabar amb un toc entre els monoplaces i que va deixar l’alemany a la dinovena posició. La distància va resultar massa gran per al tetracampió mundial, que ja no va poder lluitar per la victòria.

Hamilton pot coronar-se d’aquí a 15 dies si guanya i Vettel és tercer o si suma 8 punts més que l’alemany

Per la seua part, Hamilton defensava la seua posició al capdavant de la cursa amb tranquil·litat. La tensió, doncs, era a darrere. Verstappen, que partia tercer, va traure el finlandès Kimi Räikkönen fora de pista a la xicana quan aquest intentava avançar-lo, una acció que Direcció de Cursa va penalitzar amb cinc segons. D’altra banda, els comissaris van decidir no sancionar la següent polèmica de l’holandès, aquesta vegada amb l’altre Ferrari, el de Vettel, a la Spoon Curve. A partir de llavors, la carrera es va convertir per a l’alemany en una prova contrarellotge en la qual va anar remuntant posicions des de la dionvena fins a la sisena, on es va quedar estancat al no poder superar el seu company d’equip Räikkönen, que no va cedir malgrat les urgències.

Sense problemes, Hamilton va creuar la meta al davant de Valtteri Bottas (Mercedes) i de Verstappen. Daniel Ricciardo (Red Bull), Raikkonen, Vettel, Sergio Pérez (Force India), Romain Grosjean (Haas), Esteban Ocon (Force India) i Sainz van completar el top 10.

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.EFE

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.

Lewis Hamilton al podi celebrant la victòria després de la carrera.EFE

tracking