EL MILLOREL PITJOR

Reacció i victòria

Després d’un mal primer temps, el Lleida aconsegueix reaccionar i guanya merescudament el València Mestalla amb gols de Pedro Martín i Alpha || Els d’Albadalejo van mostrar la millor cara després del descans i continuen sense conèixer la derrota a la Lliga

Pedro Martín encara amb la pilota Cristian Rivero.

Pedro Martín encara amb la pilota Cristian Rivero.ÓSCAR MIRÓN

Amb una increïble reacció a la segona meitat, el Lleida va sumar una nova victòria al Camp d’Esports (2-0) contra un desbordat València Mestalla, fet que li va permetre trencar la ratxa de tres empats consecutius i també continuar invicte –és l’únic del grup–, alhora que s’aixeca fins a la segona plaça a només dos punts del líder, l’Hèrcules.

Amb tot, els primers quaranta-cinc minuts no feien presagiar res de bo. El Lleida va jugar probablement el pitjor primer temps del campionat, sense idees, sense tensió, amb poca actitud i anant sempre a remolc d’un València Mestalla més ben posicionat al camp. Sort hi va haver que els valencians també van estar molt espessos en atac (només un rematada de Fran Navarro, als nou minuts en tot el partit) per inquietar Pau Torres. El Lleida, en tot el primer període, només va gaudir d’una única ocasió, a càrrec de Juanto Ortuño (7’), però la seua rematada, després de rebotar en Hugo Guillamón, se’n va anar a córner.

La transfiguració de l’equip a la segona meitat en què va escombrar de manera espectacular un decebedor València.

Però, per sort, la segona part va ser una altra cosa. Els de Gerard Albadalejo, que era de suposar que els cantaria la canya als vestidors, van tornar a fer gala de la bipolaritat, ja mostrada amb profusió en el que va de campionat, i van sortir mossegant la gespa, que va mostrar molta millor cara que en anteriors partits. En tres minuts ja havien rematat més cops que en els primers 45. Juanto Ortuño (47’) i Marc Martínez (50’), de falta directa, van enviar els seus xuts ajustats a la fusta contra un València que no feia més que perdre una pilota rere l’altra i que amb prou feines aconseguia sortir de la seua parcel·la. Leto (54’), després d’una increïble jugada personal de Pedro Martín per la banda amb centrada des de la línia de fons, va enviar la pilota al travesser amb el porter visitant ja batut. Tres minuts després era Albístegui (57’) qui ficava el cap a una falta llançada per Mousa per estavellar de nou la pilota al travesser.

El Lleida estava exaltat i el gol rondava l’àrea valenciana. Mousa (63’) va fregar el pal amb una falta directa amb rosca i Racic (67’) va treure sota pals una centrada de Pedro Martín, que ja es colava. Després d’un petit ensurt d’Esquerdo (68’), que no va aconseguir rematar una pilota franca a porteria buida, va arribar l’1-0. Gran jugada de Mousa per banda amb centrada a l’interior de l’àrea perquè Pedro Martín controlés la pilota i la creués lluny de l’abast de Cristian Rivero (70’). El partit estava ja encarrilat perquè el València no semblava poder remuntar el marcador advers. I encara arribaria el punt final amb el 2-0, obra d’Alpha (85’), que tot el que va fer des de la seua entrada va estar bé. Amb picardia va saber aprofitar-se d’un error de Rivero, que va perdre la pilota a l’àrea, per marcar a porta buida el seu primer gol a la Lliga. Una bona injecció de moral per a Badalona però, sobretot, per a la “final” copera al camp de l’Ebro.