SEGRE

DEPORTES_LUNES

Vist per a sentència

Màrquez venç a Tailàndia i serà campió al GP del Japó si queda al davant de Dovizioso

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va fer ahir un pas de gegant cap al setè títol mundial i el cinquè en MotoGP, després d’obtenir la setena victòria de la temporada en un impressionant final amb Andrea Dovizioso al GP de Tailàndia. Màrquez va haver de lluitar el triomf amb l’italià fins al darrer revolt i amb la seua victòria augmenta l’avantatge als 77 punts, la qual cosa significa que si queda al davant de Dovizioso al Japó el diumenge 21, ja serà campió del món. Només en cas que no puntués i Rossi guanyés la carrera, veuria ajornada la seua celebració.

Va tenir una bona sortida Màrquez, que de seguida es va col·locar al capdavant seguit per Rossi, que abans de concloure la primera volta va intentar superar el lleidatà, Cal Crutchlow i Dovizioso, que va superar el britànic en aquest gir. A la cinquena volta, la carrera va canviar de panorama, amb Rossi com a líder, al davant de Dovizioso, que també va avançar Màrquez i amb Crutchlow i Maverick Viñales rere la línia del líder del Mundial. A la volta 11 va arribar el primer punt d’inflexió de la cursa, ja que a la recta abans del tercer revolt, Dovizioso va superar fàcilment Rossi i Marc va fer el mateix uns metres més endavant, mentre que Àlex Rins superava Dani Pedrosa i es posava darrere la línia de Viñales, sense que cap pogués escapar-se del seu oponent més pròxim.

El pilot de Cervera pot proclamar-se campió el dia 21 al Japó i tindrà encara tres oportunitats més

Tal com havien presagiat al final dels entrenaments oficials, resultaria molt difícil que cap dels protagonistes no s’escapés fins al tram final, en un clar intent de conservar els pneumàtics. A poc a poc, al trio capdavanter format per Dovizioso, Márquez i Rossi, s’estaven atansant Viñales i Pedrosa, encara que instants més tard, al cinquè revolt, el pilot d’Honda se’n va anar a terra quan era cinquè, a l’entrar completament “colat”. Viñales va aconseguir enganxar-se abans d’acabar la volta a la moto de Rossi i a la vintena el va superar per iniciar la caça de Dovizioso i Màrquez, que comptaven amb unes dècimes d’avantatge. Marc Màrquez va tornar a situar-se líder al superar l’italià al revolt cinc, on no ho havia intentat mai, però al revolt d’entrada a meta Dovizioso es va posar per l’interior i el d’Honda es va obrir una mica per tancar-se immediatament i en l’acceleració de la recta de meta va superar el seu rival per tot just una dècima, amb Maverick Viñales tercer i Valentino Rossi a la quarta posició. «He fet un Dovi Style. M’havia guanyat tres vegades d’aquesta manera. Ho he provat quan quedaven tres voltes i m’ha passat abans de la meta, i m’he dit “arribem primers i a veure què passa”. No he afrontat l’última volta al cent per cent, perquè havia perdut tots els duels amb Ducati, però això em dóna moral. Les últimes quatre voltes ho he posat tot al roig i ha sortit bé», va assenyalar el lleidatà després d’imposar-se al GP de Tailàndia. A més, el pilot de Cervera va analitzar la seua estratègia per superar el transalpí. “Volia arribar primer al revolt 12, ho he decidit quan quedaven tres voltes, però quan en quedaven 7 tenia clar que el passava al revolt cinc. L’he avançat en tots menys al 5, per no ensenyar-li les cartes. És allà on l’he passat. Hi havia risc, però sabia que si no l’avançava allà tancaria els altres punts”, va afegir. “Aquest cap de setmana la motivació me l’han donat els japonesos. Dins del

box es veia que tenien ganes de quedar davant de Dovizioso per tenir el primer match ball al Japó. Veurem si podem aconseguir-ho, però no se sap mai. L’important és que tenim quatre carreres per aconseguir-ho”, va assenyalar el cerverí.

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.REPSOL MEDIA

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.

El pilot de Cervera es va mostrar exultant després d’aconseguir el triomf a Buriram.REPSOL MEDIA

tracking