SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

La calculadora de Màrquez

Una victòria al Japó li dóna el Mundial i també si supera Dovizioso als quatre primers llocs || Fins i tot sense puntuar pot arribar a ser campió

Marc Màrquez va sumar al Gran Premi de Tailàndia el setè triomf de la temporada.

Marc Màrquez va sumar al Gran Premi de Tailàndia el setè triomf de la temporada.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Màrquez està a un pas d’afegir un setè títol de campió del món als quatre de MotoGP (2013, 2014, 2016 i 2017), un de Moto2 (2012) i un de 125cc (2010). En té prou amb guanyar el dia 21 al GP del Japó per deixar sentenciat un Mundial en el qual acumula 77 punts d’avantatge sobre el segon classificat, l’italià Andrea Dovizioso, i en 99 el tercer, Valentino Rossi. Però al pilot de Cervera fins i tot li valen altres resultats a Motegi per endur-se el campionat.

Si no guanya, Màrquez en té prou amb superar Dovizioso entre els quatre primers llocs. Si el lleidatà és segon, l’italià ha de ser tercer; si és tercer el seu rival ha de ser quart, i si acaba quart, Andrea no pot superar la cinquena plaça. També serà campió si és cinquè o sisè i Dovizioso és quart o cinquè, respectivament. A partir de la setena posició, al de Cervera ja li serveix que el seu rival quedi només dos llocs al davant. Fins i tot si Màrquez no puntués al Japó, una cosa que no li passa des del GP d’Itàlia el mes de juny, també podria proclamar-se campió del món. En aquest escenari, necessita que Andrea Dovizioso sigui com a màxim catorzè i que Rossi no guanyi la cursa, ja que es quedaria a 74 punts a falta de tres proves (Austràlia, Malàisia i València) i matemàticament encara seria possible atrapar-lo al capdavant de la classificació.

Tanmateix, tot apunta que Marc es coronarà campió a Motegi, com ja va fer el 2014 i el 2016. Amb el cinquè títol en MotoGP igualarà Mick Doohan i es quedarà a només dos de Rossi i a tres d’Agostini.

tracking