SEGRE

POLIESPORTIU GUARDONS

La Generalitat distingeix avui 163 esportistes de Lleida

Marc Màrquez i Paula Juste han estat elegits com a millors atletes del 2017

Els impulsors de la gala, amb la reproducció de la litografia que rebran els esportistes.

Els impulsors de la gala, amb la reproducció de la litografia que rebran els esportistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 163 esportistes, equips i clubs de Lleida, representant trenta-quatre federacions, seran homenatjats avui durant la catorzena edició de la gala que impulsa la Secretaria General de d’Esport de la Generalitat a Lleida, que se celebrarà al Teatre de la Pasió de Cervera a partir de les set de la tarda. Seran guardonats un total de 149 esportistes, dels quals 93 són nois i 56, noies; dotze equips, nou de categoria masculina i tres de femenina; i dos clubs pels seus èxits durant la temporada 2017, en la qual van aconseguir 125 victòries al Campionat de Catalunya de diferents especialitats, 183 podis al Campionat d’Espanya (57 dels quals van ser victòries), 19 podis europeus (set amb medalla d’or) i set mundialistes, un dels quals va ser amb el títol de campió, en aquest cas Marc Màrquez.

El pilot d’Honda, que ha tornat de Tailàndia després de sumar la setena victòria de la temporada, que l’ha deixat a un pas del setè títol mundial, cinquè a la categoria reina, serà la principal atracció d’una gala que també recuperarà els premis que antany s’entregaven als millors esportistes de l’any, en què Marc rebrà el guardó al millor de la categoria masculina. En dones ha estat elegida la nadadora Paula Juste, del Club Natació Lleida, i per la seua banda l’atleta Aleix Porras i la jugadora de pàdel Laia Bonilla (serà l’única absent a l’estar competint aquests dies a Granada) seran distingits com a millors promeses.

A l’apartat de Millor Fita Històrica es premiarà l’AEM femení, per haver guanyat el títol de futbol en una Lliga en la qual tots els rivals eren masculins, i al Club Hoquei Vila-sana, pel debut a l’OK Lliga femenina. També hi haurà un reconeixement especial al malaguanyat Bernabé Hernández, exregidor d’Esports de la Paeria per la seua tasca en l’impuls de l’esport al territori. Tots els guardonats rebran una reproducció d’una litografia del pintor lleidatà Isidre Mercadé.

Aquesta gala (Lleida TV l’oferirà divendres a les 20.45 hores) és la segona que se celebra enguany. Fa un parell de setmanes es va premiar els esportistes del Pirineu i Aran, esdeveniment que va tenir lloc al Pont de Suert.

tracking