SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Pallars Sobirà i Ribagorça s'ofereixen com a subseus de la candidatura Pirineus-Barcelona

Il·lusió a les comarques lleidatanes per l’informe del COI que avala la candidatura

L’aranès May Peus, president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern.

L’aranès May Peus, president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern.RFEDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El que semblava que era un somni, finalment es pot fer realitat”, explicava ahir Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L’informe del Comitè Olímpic Internacional (COI), que avala que la candidatura Pirineus-Barcelona pugui optar a acollir els Jocs Olímpics d’Hivern 2030 ha estat molt ben rebut a les comarques lleidatanes, que aspiren a participar d’alguna manera en l’esdeveniment, mentre veuen una gran oportunitat per millorar infraestructures.

“Els Jocs Olímpics han de ser un revulsiu per a totes les estacions. És difícil que hi pugui haver competicions en totes, però sí que hi hauria d’haver algun tipus de compensació o contrapartida”, afegeix Isús, que recorda la gran experiència d’Espot “organitzant la Copa del Món de Telemark”.

Entre els possibles rivals de Pirineus-Barcelona per als JJOO de 2030 es perfilen Sapporo i Salt Lake City

Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de la Ribagorça també aposta perquè “tots tinguem possibilitats d’acollir coses. Per a la nostra comarca és una bona notícia i, per a tothom, l’oportunitat de posicionar el Pirineu al Món” i va dir que “demanarem de participar en els Jocs. Tenim magnífics escenaris per a l’esquí de muntanya”.

Des del Govern, la consellera de Presidència i portaveu, Elsa Artadi, va dir que “arribat el moment”, la Generalitat estudiarà si els Jocs s’adeqüen “al projecte de país”. Com a possibles rivals per als Jocs Olímpics del 2030, es perfilen Sapporo i Salt Lake City, les dos amb experiència olímpica. El pressupost d’un esdeveniment d’aquest tipus pot rondar els 1.300 milions d’euros, encara que més de 900 els aportaria el COI.

D’altra banda, Carles Barrera, que presideix el Consell Comarcal de la Val d’Aran va recordar que “els alcaldes d’Aran donen suport majoritàriament a la candidatura”.

May Peus: “El Pirineu està preparat per a uns Jocs Olímpics” El president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), l’aranès May Peus, va celebrar la decisió del Comitè Olímpic Internacional (COI), que ha fet un informe favorable perquè una candidatura Pirineus-Barcelona pugui optar a acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Considera que “un lloc com el Pirineu compleix el que demana la carta olímpica”. Després d’assistir als Jocs que es van celebrar el mes de febrer passat a la localitat sud-coreana de Pyeongchang, afirma que “el que jo vaig veure allà som capaços de fer-ho aquí a casa, tant en les disciplines de gel com en les de neu”, per la qual cosa no dubta que “el Pirineu està preparat per acollir uns Jocs Olímpics”. Peus veu també “una gran oportunitat per atansar la gent a l’esport de neu”.

tracking