EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida segueix imparable

El Força Lleida suma la segona victòria consecutiva en l’inici de la temporada al derrotar el Prat a domicili || Els de Serna se sobreposen a un mal inici i acaben arrasant

Marc Rubín de Celis s’enfrontava per primera vegada al seu exequip.

Marc Rubín de Celis s’enfrontava per primera vegada al seu exequip.JAVI ENJUANES

El Força Lleida va demostrar ahir amb el Prat que l’exhibició de la primera jornada davant del Palma no va ser casualitat. Va batre el campió de la Lliga Catalana (65-82) i ho va fer a domicili, amb la qual cosa suma la segona victòria consecutiva i es manté a dalt de tot de la classificació de la LEB Or. Malgrat que només han transcorregut dos jornades i que al duel d’ahir es va patir molt per guanyar, després d’un horrorós inici, la plantilla continua il·lusionant i potser els rivals començaran a tenir en compte els de Jorge Serna a les quinieles. La pitjor notícia va ser que Massine Fall va haver de ser traslladat a un centre hospitalari amb una fractura del septe nasal. Si divendres va ser el Força Lleida el que va començar endollat, ahir va ser el Prat el que va passar per sobre del rival durant els primers minuts. D’un 0-4 de sortida es va passar a un parcial demolidor de 16-0 favorable als locals que va provocar el primer temps mort de Jorge Serna a falta de 4:23 per acabar el primer quart. Va tardar massa el tècnic a parar el partit i va optar per donar entrada a Chapela, Stutz i Mbaye. Ara tocava remar des de gairebé el principi. Els potablava van aconseguir una màxima renda de 14 (20-6) després d’una cistella de Bieshaar, però el Força Lleida va començar a despertar-se, almenys en atac. Bones combinacions que va tancar Fernando Sierra amb una cistella sobre la botzina per al 22-14.

Molt millor va arrancar en un segon quart amb molt més ritme i amb una defensa molt més agressiva. A més, als barcelonins ja no els entrava tot. Un triple de Feliu, el primer del partit per als de negre, va ser el tret de sortida per a un parcial de 0-11 al qual va contribuir Djuran amb dos més. Dani Miret no va tenir més remei que parar el partit amb el 26-31. Però Djuran va començar a trobar-se còmode i va posar els lleidatans 8 per sobre amb un altre tir exterior. Va respondre un Prat que semblava ensopit després de la reacció visitant, amb un triple de Busquets, però el Força Lleida manava, tant en el joc com en sensacions. Malgrat una antiesportiva de Turner, els lleidatans van aconseguir deixar en 8 punts el Prat en aquest segon quart i arribar al descans amb un esperançador 30-40. Molt més tenint en compte d’on es venia al primer acte.

Els va costar Déu i ajuda anotar als de Jorge Serna a la tornada dels vestidors. Només una cistella de Mbaye i una altra de Stutz després de la fallada de Turner als primers cinc minuts. No va dubtar a aprofitar aquesta situació el Prat, que va tornar a mostrar la millor versió, la de començament del partit, i va fer que Serna hagués de repetir el guió d’aleshores. Temps mort amb 4:37 per al final del parcial i 43-44 en el marcador amb una cistella d’Ortega. Va ser llavors quan va aparèixer Quintela, que fins al moment s’havia mostrat un pèl apagat. Vuit punts consecutius del gallec van fer que el Força Lleida mantingués el tipus davant un Prat que clavava un cop rere un altre. Els barcelonins van arribar a empatar el partit, una igualtat que va trencar Chapela amb l’última cistella del quart per al 52-54. Un triple de Martí tot just començar els últims deu minuts va posar al davant el Prat després de molta estona. Sort que Chapela es va treure un nou triple del barret de copa i l’experiència de Mbaye i Djuran va tornar a aparèixer sobre la pista del Joan Busquets. El Prat va començar a patir molt, tant en atac com en defensa, i la pilota circulava ràpidament per les mans dels jugadors lleidatans, que escollien una altra vegada la millor opció. Un triple de Stutz, com ja va passar al partit amb el Palma, va donar la tranquil·litat als lleidatans amb el 59-69 i va provocar el temps mort de Miret.

Però els seus no donaven notícies de voler lluitar per la victòria. I això que el Força Lleida jugava sense center, ja que Mbaye descansava i Fall era atès pel cop al nas. El Força Lleida va assolir una màxima diferència de 14 punts (59-73) a falta de poc més de dos minuts i la segona victòria era una realitat.