HOQUEI OK LLIGA

Victòria i liderat per al Llista

Encadena a Calafell la tercera victòria i el ple de punts el situa primer, empatat amb el Barça, al qual supera per l’‘average’ || ‘Hat-trick’ de Roberto Di Benedetto, que ja suma vuit gols

Els jugadors del Lleida Llista celebren al vestidor la victòria i el liderat.

Els jugadors del Lleida Llista celebren al vestidor la victòria i el liderat.LLEIDA LLISTA

Líders de l’OK Lliga! El Lleida Llista va encadenar ahir a la pista del Calafell la tercera victòria, a l’imposar-se per 2-5, amb la qual cosa suma un ple de punts a l’inici de la competició que l’ha situat en una històrica primera posició. Suma els mateixos punts que el Barcelona, 9, que ahir també es va posar al dia al calendari i va vèncer per 5-0 el Caldes. Però els lleidatans són primers gràcies a l’average. Han marcat un gol més que els blaugranes, 16, per 15 del Barça, i n’han encaixat un menys, 5-6.

Després de superar amb solvència els dos primers partits a casa –el Sant Cugat per 7-3 i el Vic per 4-0–, els d’Albert Folguera afrontaven ahir la primera sortida i en una pista complicada, la del Calafell. El rival, malgrat ser un acabat d’ascendir, havia guanyat a Lloret i empatat a Reus, que era líder fins ahir.

Els de Folguera acumulen 9 punts, els mateixos que el Barça, però amb un gol més i n’han encaixat un menys

Amb cansament acumulat –el d’ahir era el segon duel en sis dies per als lleidatans–, el Llista es va trobar amb el marcador en contra, després de l’1-0 anotat per Sergi Romeu als 7 minuts. Però aquest equip és valent i té ambició i ahir ho va tornar a demostrar. Roberto Di Benedetto va marcar al minut 10 el primer dels seus gols –va fer un hat-trick i ja en suma vuit a la Lliga en tres partits– i va col·locar l’1-1, resultat amb què es va arribar al descans.

Al Llista no el va afectar ni l’habitual pressió que exerceix el públic a Calafell. Maxi Oruste va transformar una falta directa al minut 33 per col·locar l’1-2 i Roberto una altra, al 40, per fer pujar l’1-3 en el marcador. Bruno Di Benedetto, que també està en un gran moment, va posar l’1-4 al minut 43, amb la qual cosa semblava que el partit estava tancat. El Calafell ho va intentar fins al final i Gerard Pujol, de falta directa, va firmar el 2-4 al 47. No hi va haver lloc per al sofriment. Un minut més tard, Roberto, de nou de falta directa, posava el 2-5 que valia el liderat.

Folguera: “És un triomf de molt mèrit, però cal seguir” L’entrenador del Lleida Llista, Albert Folguera, va valorar molt positivament la victòria d’ahir, així com el liderat, però va advertir que s’ha de seguir en la mateixa línia. “Aquesta victòria té molt de mèrit. És una pista molt difícil en la qual sempre hi ha molta pressió, però l’equip ha estat molt sòlid i ha sabut estar tranquil en els moments difícils. Hem guanyat amb solvència i estem molt contents.” Sobre el liderat va comentar que “és veritat, anem primers, però dissabte anem a la pista del Noia. És més important tenir 9 punts, que són un pas important cap a la Copa”.