SEGRE

POLIESPORTIU GUARDONS

Homenatge als millors esportistes de Cervera

Guardonats 163 esportistes, equips i entitats del pla de Lleida que van destacar durant el 2017 || Marc Màrquez i la nadadora Paula Juste van ser designats com els millors esportistes

El Gran Teatre de Cervera va reunir els millors esportistes de l’any i un miler de persones van assistir a l’acte.

El Gran Teatre de Cervera va reunir els millors esportistes de l’any i un miler de persones van assistir a l’acte.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va rendir ahir tribut a Cervera als 163 esportistes, equips i clubs del pla de Lleida que van destacar durant el 2017. L’acte va tenir lloc al Gran Teatre de Cervera i per primera vegada hi va haver dos premis al millor esportista, dos a les millors promeses i dos a esportistes amb altres capacitats. Marc Màrquez i la nadadora Paula Juste van ser els millors esportistes, la jugadora de pàdel Laia Bonilla i l’atleta Aleix Porras, les millors promeses, i Pol Puiggener i Marta Jové els millors amb altres capacitats. Dels 149 guardons individuals, 93 corresponen a homes i 65 a dones de 34 disciplines esportives. D’aquests, 125 van quedar primers en els campionats de Catalunya, 183 van fer podis a nivell estatal, i set a nivell mundial.

L’acte va estar presidit pel secretari general d’Esports, Gerard Figueras, que va dedicar unes paraules a Màrquez. “Ens fa feliç veure com corre i ens fa feliç escoltar com parla, és tot un referent.” El pilot de Cervera va assenyalar que “serà difícil rematar el Mundial al Japó, però hem de tenir la paciència de tot l’any”. Per la seua part, Paula Juste va manifestar que “si he aconseguit ser al nivell de les meues competidores amb quinze anys, també puc guanyar”.

També es van atorgar dos guardons a l’equip de futbol femení de l’AEM pel seu ascens a Segona Infantil, i al Patí Vila-sana d’hoquei pel seu ascens a l’OK Lliga Femenina.

La gala es va tancar amb dos premis d’aniversari, un pels vint-i-cinc anys de l’ascens de la UE Lleida a Primera i un altre un emotiu homenatge pòstum a la trajectòria de Bernabé Hernández. En l’acte van estar també el delegat de la Generalitat Ramon Farré, l’alcalde de Cervera Ramon Royes i el delegat d’Esports de la Generalitat Joan Segura.

“Catalunya té un prestigi internacional” El secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, va reconèixer ahir a Cervera que per a la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern hi ha competidors durs com el Japó o els EUA, però que “Catalunya té un gran prestigi que li van atorgar els Jocs Olímpics del 1992”. A més, va assenyalar que en la línia del COI que exigeix que les infraestructures s’adaptin al territori “anem un pas per endavant, ja que les tenim i no faran falta grans inversions”. Figueras va arribar ahir de l’Argentina, on va mantenir diverses reunions com actes previs a la preparació de la candidatura.

El Gran Teatre de Cervera va reunir els millors esportistes de l’any i un miler de persones van assistir a l’acte.

El Gran Teatre de Cervera va reunir els millors esportistes de l’any i un miler de persones van assistir a l’acte.X. SANTESMASSES

tracking