FUTBOL AMISTÓS

Golejada davant Gal·les

La selecció espanyola escombra en un amistós en què Luis Enrique va introduir canvis || El blaugrana Alcácer, cedit al Dortmund, va anotar dos gols

Paco Alcácer celebra un dels dos gols que va marcar ahir amb la selecció espanyola.EFE

La selecció espanyola, amb diverses novetats a l’onze, va golejar ahir Gal·les (1-4) en un amistós que va tenir Paco Alcácer com a protagonista gràcies al seu doblet en tot just vint minuts. Ramos i Bartra van completar la golejada a Cardiff.

Només va tardar 8 minuts a obrir el marcador el combinat estatal. Una centrada rebutjada pel porter gal·lès va arribar als peus de Saúl, que no va poder armar el tret. Però sí Paco Alcácer, que la va posar a l’escaire (0-1). Als 10 minuts, i sense notícies de l’equip dirigit pel mític Ryan Giggs, la selecció espanyola va aprofitar la fragilitat defensiva per situar el 0-2 amb una rematada de Sergio Ramos després d’un córner botat per Suso. També va reclamar protagonisme Gayá, que va ser un punyal pel carril esquerre i que va construir la jugada que va donar origen al 0-3. Una pilota sense amo després d’un embolic a l’àrea va arribar als peus d’Alcácer. El davanter de Torrent va treure la seua vareta màgica i va empalmar de primeres sense que la pilota toqués a terra. Amb aquest gol, el jugador del Barça cedit al Dortmund totalitza 9 gols aquesta campanya i a la segona part va ser a prop del hat-trick amb un cop de cap que se’n va anar per sobre del travesser. A la fusta la va estavellar Suso amb un llançament arquejat que va sorprendre Hennessey. Tanmateix, va ser Bartra el que va aconseguir el quart gol de la nit. Ramsey va firmar el primer tret dels gal·lesos a l’hora de partit i Vokes, vorejant el temps afegit, va aconseguir el definitiu 1-4 en una de les poques badades del combinat estatal. Una prova més superada, molt vàlida per a Luis Enrique i, sobretot, per a Alcácer, que reclama amb insistència la titularitat.

El futbolista va publicar a Twitter que “tot ha estat un malentès entre els serveis mèdics”

bilbao

El seleccionador estatal, Luis Enrique, no va poder comptar al partit d’ahir amb el central Iñigo Martínez, de l’Athletic, per una possible lesió, però el defensa d’Ondarroa sí que va entrar a la convocatòria de la selecció d’Euskadi per a l’amistós que disputa avui amb Veneçuela. Segons el comunicat mèdic de l’Athletic, el futbolista tenia “una possible lesió muscular al quàdriceps de la cama dreta” i això va frenar la convocatòria de Luis Enrique, encara que la sorpresa va ser que va entrar a l’onze titular dels blanc-i-rojos l’endemà de l’anunci de la llista per als compromisos internacionals d’Espanya. “Sabíem del seu estat”, va manifestar Luis Enrique durant la roda de premsa. “Era un derbi, un partit molt especial. Ell i el seu club decideixen arriscar. Jo no arriscaré en cap cas. Ha estat una mica estrany, però és el jugador el que té la capacitat de decidir i em sembla bé”, va afegir el tècnic, que va trencar la seua norma de no parlar dels futbolistes que no estan convocats. Amb Iñigo Martínez va fer una excepció, encara que no va quedar clar si hi va haver una renúncia del jugador o una negativa de l’Athletic després del que va passar a la primera convocatòria. Al setembre, Luis Enrique va convocar el central per al doble duel amb Anglaterra i Croàcia. El defensa encara no havia debutat amb l’Athletic en competició oficial, però va jugar uns quants minuts a Wembley. No es va enfrontar després a Croàcia.

“L’endemà del partit vaig notar una petita molèstia en l’entrenament. Vam optar per parar, més per precaució que per una altra cosa. Jo volia jugar ja amb l’Athletic i el del Madrid era un partit important”, va explicar Iñigo en relació amb la seua absència en el segon duel per preservar la seua participació a l’Athletic-Madrid. El futbolista va voler deixar clar el seu compromís i ahir va publicar a Twitter: “Que ningú no dubti que, des de sempre, el meu compromís és total i que treballaré al màxim per poder estar en pròximes convocatòries. Tot ha estat un malentès entre els serveis mèdics. Res més. Seguim!”.