EL MILLOREL PITJOR

Firmen taules

El Borges i el Balaguer van empatar al derbi de la jornada de Primera Catalana en un partit que van dominar els locals || Els de Cazorla es van avançar dos vegades, però el Balaguer va empatar amb sengles gols d’Adrià, el segon dels quals, de penal

Un jugador del Borges condueix davant de l’entrada d’un altre del Balaguer, ahir durant el partit.JOAN BOVÉ

El Borges i el Balaguer van disputar un entretingut partit amb tots els elements d’un derbi. Gols, emoció, esbroncades i discussions que al final van acabar amb un just repartiment de punts. El Borges va portar la veu cantant amb el control de la pilota al centre del camp, davant d’un Balaguer que va saber aprofitar les oportunitats després d’una setmana complicada al si de l’entitat roja, que ha finalitzat amb el canvi d’entrenador, Jordi Belló substituint Toni Menchón. Malgrat no mostrar un joc fluid, els jugadors del Balaguer van buscar el gol.

Però van ser els locals els que van inaugurar el marcador al minut 35, després de diverses ocasions clares de marcar. Al minut 9, Arnau havia rematat alt amb el cap una sortida de córner. Dos minuts més tard, Ricard havia xutat al pal i, al 13, un cop de cap d’Eudald també havia estat repel·lit pel pal. Al 35, finalment, una jugada d’atac per la banda de Sergei va finalitzar amb una bona passada que Ricard va recollir per fer pujar l’1-0 en el marcador. Però va durar poc l’alegria per als locals, ja que, a la jugada següent, Adrià marcava un autèntic golàs i va empatar el matx (1-1). El mateix Adrià va poder marcar el segon per als visitants a l’últim minut abans del descans, però el porter va estar atent i va poder treure l’esfèric.

A la represa, el Borges va sortir més ficat al partit, i als quatre minuts aconseguia tornar a marcar amb una diana de Joel (2-1). L’entrada d’Isaac va donar aire als de la Noguera, que en una jugada d’atac al minut 65 veien com el col·legiat assenyalava penal i expulsió de Gerard per tocar la pilota amb les mans sota els pals. En l’execució de la pena màxima, Adrià no va fallar i va aconseguir l’empat de nou a falta de vint-i-cinc minuts per al final de l’encontre, jugant el Borges amb un futbolista menys.

Tanmateix, els de Manel Cazorla es van posicionar molt bé en defensa, i no van deixar que el Balaguer creés perill davant del seu marc. Amb el repartiment de punts, el primer del Borges a casa aquesta temporada, els de les Garrigues ascendeixen a la sisena posició, mentre que el Balaguer, després d’haver encaixat dos derrotes, és onzè. D’altra banda, avui jugaran la resta de lleidatans. El Lleida Esportiu B rep el Rapitenca i l’EFAC visita el Vilanova, els dos a les 17.00 hores.