EL MILLOREL PITJOR

Desbancats

El Força Lleida cedeix el liderat a mans d’un Bilbao a què no va aconseguir rematar quan va tenir onze punts d’avantatge al tercer quart || L’ofici dels bascos, liderats per l’incombustible Javi Salgado, va ser clau per remuntar amb un parcial final de 3-21

El club va revelar ahir el nou nom de la sala vip.

El club va revelar ahir el nou nom de la sala vip.EDGAR ALDANA

Va ser bonic mentre va durar, que va ser fins al minut 32. Fins aleshores el Força Lleida tenia el peu al coll del Bilbao, però el va deixar malferit i va acabar pagant-ho molt car. Un parcial de 3-21 a l’últim assalt va permetre als d’Àlex Mumbrú remuntar els 11 punts que tenia de desavantatge, endur-se la victòria (70-75) i, de passada, desbancar els lleidatans del liderat.

El matx no va tenir l’arrancada del de fa poc més d’una setmana davant del Palma, més que res perquè el Bilbao va entrar bastant més endollat i, potser, amb la lliçó apresa. Al Força Lleida li va costar imposar el seu joc, de fet, no ho va aconseguir en tot el primer quart, en què va estar a mercè d’un rival molt precís des del perímetre. Després d’un primer intercanvi de cops, que va mantenir el marcador igualat (4-4), va començar el festival de Brown. El nord-americà va encadenar tres triples que van provocar els primers avantatges significatius (6-13). Per sort per als de negre, Kyei també va irrompre i amb deu punts consecutius (va anotar 12 dels 14 punts del seu equip en aquest primer assalt) va minimitzar els danys al final del quart (14-19).

L’equip va gaudir dos cops de clars avantatges, de 12 i 11 punts, que no va saber aprofitar

A l’inici del segon període les coses no van anar a millor, més aviat al contrari. El Lleida seguia sense trobar el seu lloc. Al darrere flaquejava, especialment per la falta de múscul amb la baixa de Fall i la necessitat de jugar amb Stutz de 5 i Feliu i el jove Oliva en ocasions de 4. Però és que en atac estava ofuscat i no trobava còmodes situacions, en part per la bona defensa del rival. L’alarma va saltar quan els d’Àlex Mumbrú van assolir els 10 punts de renda en dos ocasions (16-26, arran d’un triple de l’incombustible Javi Salgado, i 18-28, amb dos tirs lliures de Brown).

A partir d’allà la imatge del Força Lleida va fer un tomb total. Va apretar més en defensa, va pressionar més amunt i al Bilbao se li van començar a fondre els ploms. Sierra, amb diversos robatoris de pilota i algun rebot ofensiu, va donar aire als seus quan pitjor ho passaven, i va ser clau per a la remuntada. Com també ho va ser la tornada a pista de Turner. Tot just trepitjar el parquet, el nord-americà va completar una gran penetració que significava el 9-0 de parcial (27-28). També es va sumar a la festa Djuran, fins llavors molt apagat, que amb un triple va posar per primer cop al davant els seus (30-28). Però no va acabar allà el festival ofensiu dels lleidatans, ja que Turner, amb una altra penetració i un triple va completar un parcial de 16-0 que va donar el màxim avantatge fins llavors, 7 punts (35-28), reduïts a 4 després d’un triple de Sinica al tall del descans.

El Lleida, com va fer davant del Prat, va anar de menys a més i va saber aixecar una situació complicada davant d’un rival de molta entitat i ofici. Després del pas pels vestidors, va mantenir el nivell, demostrant que aprèn dels errors respecte al duel de fa cinc dies al Joan Busquets. Els de negre no van afluixar i van exhibir tots els seus dots ofensius per ballar el Bilbao, que en tot just tres minuts i mig es va trobar dotze punts a baix (49-37), després de sengles triples de Djuran i un 2+1 de Turner després d’una antiesportiva de Schreiner, que va agafar el nord-americà dels pantalons quan aquest encarava la cistella.

Semblava que els bascos notarien el cop, però res més lluny de la realitat. Liderats per Salgado, que va anotar un triple des de més de set metres per situar el desavantatge en 5 punts a l’acabar el tercer quart (55-50), el Bilbao va anar menjant terreny als lleidatans fins a capgirar el marcador. Abans d’això, els de Jorge Serna van arribar a recuperar els onze punts d’avantatge tot just iniciar-se l’últim assalt (61-50) amb Stutz de referent. Però se li van apagar els llums al Força Lleida. A partir d’allà, els de negre van encadenar tres minuts sense anotar, temps en què el Bilbao va endossar un parcial de 0-9 per reduir el desavantatge a només dos punts (61-59). Un triple de Djuran va semblar trencar la sequera, però els lleidatans havien entrat en tràngol i res els sortia com volien. Un altre parcial, ara de 0-12, que completava un global de 3-21, va elevar el desavantatge a set punts (64-71) a un minut del final.

La victòria semblava una quimera, però l’equip no es va rendir i va continuar lluitant. Un altre triple de Djuran i tres tirs lliures de Stutz van donar esperances (70-71), però Salgado i Lammers les van foragitar des de la línia de personal.