SEGRE

HOQUEI CAMPIONAT D?EUROPA

Espanya tornarà a Portugal per jugar només 2 minuts

La Federació Europea vol concloure la final de l’Europeu que va ser suspesa

Aspecte del pavelló de Mealhada, escenari de la final, després de produir-se l’apagada.

Aspecte del pavelló de Mealhada, escenari de la final, després de produir-se l’apagada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola femenina d’hoquei patins, de la qual forma part la jugadora del Vila-sana Anna Ferrer, haurà de tornar a la localitat portuguesa de Mealhada per disputar el temps restant per concloure la final del Campionat d’Europa, suspesa a falta d’un minut i quaranta-cinc segons per al final, pels efectes de l’huracà Leslie.

Espanya, que en tenia prou amb l’empat per conquerir el cinquè Europeu consecutiu, guanyava per 2-3 quan l’huracà va provocar una apagada i destrosses al sostre i a les finestres del pavelló, la qual cosa va provocar el pànic entre jugadores i espectadors.

La Confederació Europea de Patinatge, que presideix el portuguès Fernando Claro, va comunicar ahir a les dos federacions la decisió que s’ha de jugar el temps que falta. La nota de la Federació Espanyola de Patinatge destaca que al tractar-se d’una suspensió “per causa major”, el temps que faltava s’havia d’haver jugat l’endemà, però els danys ocorreguts al pavelló de Mealhada “n’impedien la utilització” i, a més, la selecció espanyola tenia el vol de tornada programat per a les 9.00 hores. La nota afegeix que la WS Europe Rink-Hockey ha preguntat tant a una federació com a l’altra si estan o no disponibles per tornar a jugar el temps que resta i que, en cas afirmatiu, decideixin la data. Si alguna de les dos seleccions declina jugar, adverteix que el títol de campió europeu femení del 2018 “no serà assignat”.

Anna Ferrer va admetre que no li agradava la decisió, encara que entenia que és lògic que el campió es proclami sobre la pista. “M’hauria agradat no haver de tornar, perquè aquest cap de setmana comença l’OK Lliga i ens agradaria estar ja centrades en aquesta competició. Però entenc que el partit hagi d’acabar-se. Així podrem celebrar el títol sobre la pista”, va explicar.

L’huracà va provocar destrosses al sostre del pavelló i van arribar a caure trossos de la coberta sobre la pista, així com la ruptura dels vidres de les finestres. Els dos equips es van refugiar als vestidors i no van poder abandonar el pavelló fins al cap de més de dos hores, pel risc que hi havia per a la integritat física de les persones.

tracking