SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El judici de Sandro Rosell, fixat per al 25 de febrer

Acusat de blanquejar 20 milions de la Confederació Brasilera de Futbol

L’expresident del Barcelona Sandro Rosell.

L’expresident del Barcelona Sandro Rosell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional jutjarà a partir del 25 de febrer l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, la seua dona, Marta Pineda, i unes altres quatre persones acusats de blanquejar 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals Rosell s’hauria quedat, suposadament, almenys 6,5 milions.

El judici, en el qual Rosell s’enfronta a una petició fiscal d’11 anys de presó per blanqueig i pertinença a organització criminal, així com a una multa de 59 milions d’euros, és previst que se celebri en onze sessions a la seu de l’Audiència Nacional del carrer Génova. Segons fonts d’aquest tribunal, el judici serà del 25 al 28 de febrer, de l’11 al 14 de març i del 25 al 27 d’aquell mes.

El fiscal demana per a l’expresident del Barça 11 anys de presó i una multa de 59 milions d’euros

A banda de Rosell, al banc s’asseuran la seua dona, Marta Pineda (que s’enfronta a una pena de 7 anys de presó); l’advocat andorrà Joan Besolí (10 anys); el ciutadà libanès amic de Rosell, Shahe Ohanneissian (7 anys), i uns altres dos presumptes testaferros, Pedro Andrés Ramos i Josep Colomer, per a qui le Fiscalia demana 8 i 6 anys de presó, respectivament.

Als acusats (només Rosell i Besolí estan en presó preventiva) se’ls atribueix formar part d’una organització criminal que va ocultar gairebé vint milions d’euros de mossegades obtingudes per l’expresident de la CBF entre el 1989 i el 2012, Ricardo Teixeira.

tracking