BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Inici històric del Cadí la Seu

Suma dos triomfs consecutius al començament de la Lliga Femenina per primera vegada en la seua història al superar el Ferrol || La defensa a la segona meitat, determinant per a la victòria

La nord-americana Merritt Hempe, jugadora del Cadí la Seu, intenta evitar que anoti la seua compatriota Shelby Cheslek.DANIEL ALEXANDRE/DIARIO DE FERROL

El Cadí la Seu va firmar el seu millor inici a la Lliga Femenina a l’aconseguir la segona victòria consectiva al superar l’Uni Ferrol (51-66), en un partit que se li va complicar durant la primera meitat però que va saber resoldre en la segona gràcies a un clínic defensiu.

Després dels instants inicials d’igualtat, les ferrolanes van agafar els primers avantatges en el marcador, gràcies a la seua major rapidesa en els contraatacs (15-8). Les lleidatanes tenien molts problemes per anotar i l’equip local va evitar qualsevol intent de reacció, culminant el primer acte amb un triple sobre la botzina de Cabrera (19-14). L’Uni Ferrol es va mantenir sempre sobre els 7 punts de diferència, reaccionant cada vegada que les de l’Alt Urgell s’atansaven en el marcador. Un triple de Pujol i els dos primers punts de la temporada de Richards van posar el Cadí a només dos punts, però Coleman va respondre amb un triple. Bernat Canut va buscar solucions amb el seu primer temps i les lleidatanes van aconseguir mantenir-se dins del partit malgrat una molt fluixa primera meitat, que va acabar amb el 33-28 al descans.

La capitana va firmar un parcial de 0-8 al tercer quart amb què el Cadí va capgirar el marcador

El Ferrol va tornar a posar-se 7 a dalt, però llavors va aparèixer una de les jugadores del partit, Geo Bahí. La capitana va liderar el Cadí en un parcial de 0-8 que va donar la volta a l’electrònic, mentre que les gallegues depenien de l’encert de Van Grinsven. El tir exterior va començar a funcionar i un triple de Pujol va provocar el temps mort del tècnic local amb el 41-43. Les ferrolanes estaven totalment bloquejades i el Cadí movia la pilota amb el criteri que no havia tingut a la primera meitat. D’aquesta forma, es va arribar a l’últim quart amb una renda de 7 punts (44-51).

Tot just començar l’últim acte, Aijanen va anotar el 44-53 i es va entrar en una fase d’errors del qual va sortir beneficiat el Cadí. El Ferrol va tardar més de cinc minuts a anotar la seua primera cistella, però l’equip blanc-i-blau anava llançat a buscar la victòria. Dos triples consecutius de Díaz i Vilaró van deixar el matx decidit a falta de tres minuts per al final (46-59). Ni el temps mort de Carles Martínez va solucionar els problemes del seu equip a la segona meitat. Les jugadores locals estaven totalment entregades. D’aquesta forma, el Cadí va anar augmentant les diferències i va arribar a manar per 16 punts de diferència amb un triple de Kraker. Les gallegues es van quedar en només 7 punts anotats en aquest parcial i van intentar maquillar un resultat final que va reflectir la superioritat lleidatana, especialment a la segona part (51-66). Amb aquesta segona victòria seguida, el Cadí segueix dalt de tot de la classificació abans d’encarar un primer tram complicat de la competició, ja que diumenge (18.00) rebrà al Palau d’Esports l’actual campió de la Lliga Femenina, el Perfumerías Avenida de Salamanca, i posteriorment ha d’enfrontar-se a rivals com el Gernika i el Girona.

Cinc equips al capdavant després de la segona jornada Cinc equips encapçalen la classificació de la Lliga Femenina després de les dos primeres jornades, en les quals han aconseguit sengles victòries. El líder és el Girona, gràcies a un millor average que la resta dels seus rivals, després de vèncer ahir el Sant Adrià en el derbi català de la jornada. Perfumerías Avenida –que va passar per sobre de l’Al-Qázeres–, Gernika, Cadí la Seu i Araski també van sumar la segona victòria consecutiva.