SEGRE

Márquez i Dovizioso no arrisquen als entrenaments al Japó

Marc Márquez saluda els aficionals al Japó

Márquez i Dovizioso no arrisquen als entrenaments al JapóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) no "arrisquen" i es prenen "la tarda lliure", en la primera jornada del Gran Premi del Japó de MotoGP al circuit "Twin Ring" de Motegi. Les condicions de l’asfalt, mullat al principi de la tanda i a poc a poc assecant-se cap al final, van propiciar que els qui s’estan jugant el mundial de MotoGP no assumissin absolutament cap risc, potser influïts per la forta caiguda que va tenir al matí Alex Márquez a Moto2, qui va sortir a la pista només per provar la sortida al final de la sessió i va acabar catapultat pels aires en trepitjar la línia blanca amb el seu Kalex.

Encara que el paviment es va anar assecant a poc a poc i això va propiciar que fins divuit pilots acabessin sortint a rodar, ni Márquez ni Dovizioso no van voler assumir el risc de començar a rodar i cometre algun error que pogués trastocar els seus plans del cap de setmana, en el qual les previsions meteorològiques, ara per ara, no preveuen pluja en la jornada dominical. Tant Dovizioso com Márquez van realitzar els primers entrenaments amb el terra completament sec al matí, però després, a la tarda, i ateses les condicions de la pista, cap dels dos no es va arriscar a continuar els entrenaments, sabedors que el més mínim error els podia fer caure i, com ells, encara que per motius molt diferents, tampoc no van saltar a la pista els germans Espargaró, Aleix i Pol, l’italià Andrea Iannone, el britànic Calç Crutchlow o l’espanyol Jordi Torres.

El millor temps en la segona tanda va ser per a Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), si bé el seu registre (1:48.136) es va quedar a gairebé tres segons del temps que al matí va establir com el més ràpid l’italià Andrea Dovizioso, 1:45.358.

L’espanyol Iker Lecuona (KTM) va tancar la primera jornada d’entrenaments lliures de Moto2 per davant del líder del mundial, l’italià Francesco Bagnaia (Kalex), amb l’accidentat Alex Márquez (Kalex), novè.

L’italià Marco Bezzecchi (KTM) va ser el més ràpid en la segona tanda de proves lliures de Moto3, si bé en el còmput global és el txec Jakub Kornfeil (KTM), qui encapçala la classificació. Arón Canet (Honda), tercer amb l’asfalt moll, va ser segon al matí i ocupa aquesta mateixa posició en la classificació provisional d’entrenaments lliures, amb el líder del mundial, l’espanyol Jorge Martín (Honda), setzè.

tracking