SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DEL JAPÓ

Màrquez minimitza els riscos

El lleidatà, que va firmar el quart lloc al matí, no surt en el segon lliure a l’estar la pista mullada || Dovizioso, que tampoc va rodar a l’FP2, va marcar el millor registre de la jornada

Marc, amb el gat de la sort japonès, el ‘maneki-neko’, que té des que va guanyar fa dos anys.

Marc, amb el gat de la sort japonès, el ‘maneki-neko’, que té des que va guanyar fa dos anys.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), sabedor que demà pot ser campió del món, va preferir no córrer riscos innecessaris i es va prendre la tarda lliure en la primera jornada d’entrenaments del Gran Premi del Japó de MotoGP. Les condicions de l’asfalt, mullat al principi de la tanda i a poc a poc eixugant-se cap al final, van propiciar que els qui s’estan jugant el Mundial minimitzessin al màxim els riscos, potser influïts per la forta caiguda que va tenir al matí el seu germà Àlex en Moto2 (vegeu el desglossament).

Encara que el paviment es va anar assecant a poc a poc i això va propiciar que fins a divuit pilots acabessin sortint a rodar, Màrquez, igual com el seu màxim rival pel títol, Andrea Dovizioso, no van voler assumir el risc de començar a rodar i cometre algun error que pogués trastocar els seus plans del cap de setmana, en el qual les previsions meteorològiques, ara per ara, no contemplen pluja durant la jornada dominical.

El balear es va ressentir de la lesió i tampoc correrà demà i és dubte per al Gran Premi d’Austràlia

Abans, Marc va fer de les seues ja des de l’inici. Va topar amb un grup que anava lent i gairebé va xocar amb Rins, però a la següent volta ja es va posar al capdavant. Dovizioso va començar a evidenciar el seu poder a falta de 20 minuts posant-se segon, a nou mil·lèsimes del de Cervera. Però el lleidatà va tornar a pressionar i es va distanciar més del de Ducati. Màrquez, com gairebé sempre, no va tenir una sessió tranquil·la. Faltant 16 minuts, va haver de fer una de les seues salvades per evitar una caiguda al revolt 7. Quedant dos minuts de sessió matinal, Dovi ja es va posar primer amb un gran temps (1:45.358). Màrquez va intentar atansar-s’hi, però no va poder. Va acabar amb el quart millor temps del dia en sec, a menys de dos dècimes del de Forlimpopoli, que el va avantatjar en 140 mil·lèsimes. Davant del lleidatà van quedar una altra Honda, la satèl·lit del britànic Cal Crutchlow, a 105 mil·lèsimes de Dovi, i una Yamaha, també satèl·lit, del francès Johann Zarco, a 125. Aquests 4 pilots i Maverick Viñales (Yamaha), cinquè a 282 mil·lèsimes de Dovizioso, van ser els únics que van poder rodar en 1:45 en una sessió que va certificar que Jorge Lorenzo (Ducati) es perdrà un altre Gran Premi pel dolor de la lesió al canell, que es va fer a Tailàndia on tampoc va poder córrer, i és dubte per a Austràlia. A la tarda, sense Marc ni Dovi, Pedrosa va ser el més ràpid, però sense millorar el temps de l’italià.

En Moto3, el millor crono va ser per al txec Jakub Kornfeil (KTM), per tot just 108 mil·lèsimes sobre el valencià Arón Canet (Estrella Galicia), que a Motegi torna a la seua Honda després de perdre’s l’anterior carrera.

Marc, amb el gat de la sort japonès, el ‘maneki-neko’, que té des que va guanyar fa dos anys.

Marc, amb el gat de la sort japonès, el ‘maneki-neko’, que té des que va guanyar fa dos anys.REPSOL MEDIA

tracking