SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Una última volta eterna

Màrquez diu que “se’m va fer molt llarga” perquè es va desconcentrar al saber que Dovizioso estava KO i que era campió || “Al primer revolt em vaig equivocar de marxa i al tercer una altra vegada”

Marc Màrquez s’ha convertit en el pilot més jove a aconseguir set títols mundials.

Marc Màrquez s’ha convertit en el pilot més jove a aconseguir set títols mundials.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez segueix fent història després d’assolir la cinquena corona a la categoria reina, la tercera de forma consecutiva. El lleidatà no va deixar escapar la primera bola de partit que tenia i, després d’una ajustada cursa, aconseguia un triomf que el situaria al setè Mundial en nou anys. No va ser fàcil. Primer va haver de lluitar amb Dovizioso i, després, amb els nervis de veure’s ja campió després de la caiguda de l’italià quan faltaven dos voltes per al final. Quan va llegir Dovi Out a la pissarra al principi de l’última volta, els nervis es van apoderar d’ell. “Lògicament, em vaig desconcentrar una mica al veure que Dovizioso era fora de carrera perquè sabia que ja era campió del món. Al primer revolt em vaig equivocar de marxa, al tercer una altra vegada... Després, vaig aconseguir recuperar la calma i completar l’últim gir. Va ser una volta molt llarga”, reconeix.

Amb aquest nou títol ha superat grans mites com Eddie Lawson o Mike Hailwood i ha atrapat un altre dels grans, Mick Doohan. “Tinc una gran relació amb ell, ja que hem coincidit en diversos esdeveniments. És increïble poder comparar-me amb Doohan, perquè el primer record que tinc de veure motos a la televisió és d’ell batallant amb Àlex Crivillé. No tinc paraules per descriure el que suposa igualar la seua xifra de cinc títols a la categoria reina”, va reconèixer.

Marc va rebre moltes felicitacions de personalitats de tots els àmbits, però la que més il·lusió li va fer va ser la de la seua mare Roser, que va seguir la cursa des de Cervera. “Totes són especials però, sens dubte, la que sempre fa més il·lusió és la felicitació de la teua mare. La meua no va poder viatjar al Japó però, tot just acabar la carrera, vaig fer una vídeotrucada amb ella”, va revelar.

Després de les emocions viscudes, amb celebració inclosa en un karaoke, Marc ja pensa en els dos títols que li queden per aconseguir aquest any. “Abans que res, toca disfrutar d’aquest campionat, però cal seguir concentrats perquè encara ens falten dos títols: el de constructors i el d’equips per celebrar la triple corona”, va dir.

tracking