HOQUEI PATINS OK LLIGA

El Llista obté una disputada victòria amb un Girona lluitador

El Llista obté una disputada victòria amb un Girona lluitador al qual no va saber rematar quan va tenir l’oportunitat || Els llistats, invictes, se situen segons en solitari després de l’empat del Reus

Roberto Di Benedetto, que no va ser gaire efectiu en atac, controla la bola.

Roberto Di Benedetto, que no va ser gaire efectiu en atac, controla la bola.MAGDALENA ALTISENT

Al Lleida Llista li va tocar ahir patir de valent per sumar la quarta victòria (6-5) davant un Girona que no es va donar mai per vençut i al qual no va aconseguir rematar quan va tenir ocasió de fer-ho, i es va arribar a un final d’infart. El triomf deixa els d’Albert Folguera invictes i segons en solitari de l’OK Lliga, gràcies a l’empat del Reus. El Llista va començar en actitud dominadora, controlant el joc i estrenyent el setge constantment a la porteria defensada per Llaverola, que no va tardar a treure la primera bola de l’interior de la porteria. Després d’un parell d’avisos, Andreu Tomàs es va internar per la dreta i va servir perquè Bruno Di Benedetto desviés la bola amb l’estic sorprenent la meta gironina i fent pujar l’1-0 al marcador. El domini lleidatà es va fer més aclaparador si és possible. El capità llistat i Roberto Di Benedetto van posar a prova Llaverola en dos accions consecutives i els dos van protagonitzar una altra gran ocasió. Robatori del francès a mitja pista, que cedeix a Andreu i sol davant del porter no aconsegueix marcar.

Tal era el domini local que el tècnic del Girona va haver de demanar temps mort als sis minuts, però el joc dels seus no va millorar. El Llista va estar a prop de marcar el segon, però la falta llunyana llançada per Andreu Tomàs va impactar al pal. Segons després, Oruste no desaprofitaria l’ocasió i establia el 2-0 que feia justícia al joc d’uns i d’altres.

L’avantatge va relaxar els llistats i va activar els gironins, que van començar a arribar amb perill. Lluís Tomàs, fins aleshores pràcticament inèdit, va haver d’intervenir en un parell d’accions, però no va poder impedir l’1-2 en un tret des de la seua esquerra de Palazón. Tocava posar-se de nou a la feina i el Llista no va tardar a tornar a prendre el comandament. Oruste, el 18, va estar a prop del tercer, però va aixecar massa la bola. Un minut després sí que va aprofitar una passada de Candanedo per batre Llaverola i posar el 3-1 amb el qual es va arribar al descans. A la represa, el Llista va tornar a sortir devastador i Llaverola es va erigir en el gran protagonista. I quan no era el porter gironí, era el travesser el que evitava el gol lleidatà, com en una combinació entre Andreu i Roberto, amb tret final del gal. Però del 4-1 es va passar al 3-2 en una badada defensiva. El Llista no tenia problemes, però tampoc acabava de tancar el partit. Andreu donava de nou aire a l’anotar el quart (m.37) i Oruste, després que Roberto fallés una falta directa per l’exclusió de Palazón, posava, també de falta directa, el 5-2 que semblava sentenciar el partit. Però ni amb aquestes es va enfonsar el Girona, que retornava cada cop que rebia. El 6-3 anotat per Cañellas tampoc va afectar els gironins, que van posar la por al cos amb dos gols en tres minuts (6-5). El Lleida Llista va acabar demanant l’hora en un final polèmic però que va fer justícia als mèrits d’uns i d’altres.

“Ens ha faltat rematar el partit quan hem tingut ocasió” El tècnic del Lleida Llista, Albert Folguera, que va acabar el partit afònic, va reconèixer que “ens ha faltat rematar el partit quan hem tingut oportunitat. Jugàvem davant d’un gran equip i quan no hem tancat el partit a la segona part, tenint prou ocasions, ells han marcat un gol i s’han envalentonat. Si volem ser un equip gran això és una cosa que s’ha de millorar”. No obstant, Albert Folguera va reconèixer que la victòria “és del tot merescuda, per molt que diguin. A més, continuem invictes i això és el més important”.