SEGRE

DEPORTES

Andreu Subies, detingut

El lleidatà, expresident de la Catalana i vicepresident de l’Espanyola, és investigat per desviar diners de la federació per a obres pròpies || La operació està vinculada amb el cas Villar

Agents de l’UCO, ahir a les portes de la Federació Catalana mentre s’efectuaven els escorcolls.

Agents de l’UCO, ahir a les portes de la Federació Catalana mentre s’efectuaven els escorcolls.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van detenir ahir el lleidatà Andreu Subies, expresident de la Federació Catalana de Futbol i actualment vicepresident econòmic i home de màxima confiança de Luis Rubiales a la Federació Espanyola de Futbol. També va ser detingut l’empresari Josep Contreras, exdirectiu de la Catalana i amic íntim d’Ángel María Villar.

Subies hauria desviat diners de la federació, quan presidia la Catalana, per realitzar obres al restaurant de la seua dona a Cambrils i en un habitatge de la seua propietat, segons fonts de la investigació. Les noves indagacions formen part d’una peça separada del sumari del cas Soule, pel qual està imputat l’antic màxim responsable del futbol espanyol, Ángel María Villar. Subies va passar la nit a la comandància de Tres Cantos abans de passar a disposició judicial.

Els agents van escorcollar ahir diverses oficines de la Federació Catalana, segons va avançar La República Esportiva amb l’objectiu de recollir informació tant d’aquesta institució com de l’Espanyola. També van examinar a fons la Mutualitat de Futbolistes.

Aquesta nova línia d’investigació, relacionada amb la suposada xarxa clientelar que va crear Villar per aconseguir el suport de les diferents federacions territorials que li permetia guanyar elecció rere elecció, arranca d’una denúncia anònima que va arribar a la Fiscalia Anticorrupció pocs dies després de la detenció de Villar i en la qual es denunciaven els suposats sobrecostos a les obres de remodelació realitzades el 2014 a la seu de la Federació Catalana de Futbol a Barcelona. Segons aquesta denúncia, a què van tenir accés mitjans com El País, aquells treballs de reforma van ser adjudicats a la immobiliària Tastavins, propietat de l’altre detingut al costat de Subies, Josep Contreras, per un import de 518.702 euros. Aquest import va ser abonat per l’RFEF amb Villar al capdavant.

Tastavins, de la qual no consta que tingui empleats, va subcontractar els treballs a una constructora per menys de la meitat d’aquest import. En concret, per 239.000 euros, segons El País. La resta de l’import pagat va ser suposadament desviat a pagar altres treballs. En concret, en un restaurant de Cambrils (Tarragona) en el qual figurava com a administradora l’esposa de Subies (encara que actualment l’establiment pertany a altres propietaris), i al domicili particular d’aquest a la mateixa localitat costanera. Part d’aquestes irregularitats van ser revelades el 2016 pel diari digital El Món, segons feia constar la mateixa denúncia anònima.

Agents de l’UCO, ahir a les portes de la Federació Catalana mentre s’efectuaven els escorcolls.

Agents de l’UCO, ahir a les portes de la Federació Catalana mentre s’efectuaven els escorcolls.EFE

tracking