SEGRE

DEPORTES

Lenglet, salvador

Després d’una màgica setmana passada davant d’Inter i Reial Madrid, el campió debuta a la Copa amb una mínima victòria davant de la Cultural || Amb una alineació plena de suplents i tres debutants en defensa, el porter Cillesen va ser el més destacat de la nit

El defensa Clément Lenglet celebra el seu gol, que donava la victòria al Barça, mentre el seu company Arthur corre per felicitar-lo.

El defensa Clément Lenglet celebra el seu gol, que donava la victòria al Barça, mentre el seu company Arthur corre per felicitar-lo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va haver d’esperar a una última acció aïllada en el llançament de falta de Dembélé, pentinada pel francès Clément Lenglet, per tirar endavant el seu primer pas cap a un títol conquerit en les quatre últimes edicions davant una Cultural que va disposar de les millors ocasions.

Després de l’efervescència del viscut dies abans davant de l’etern rival, la versió B que va posar en lliça el Barça va deixar més ombres que llums, amb jugadors que sens dubte van malgastar una bona ocasió per reivindicar-se, com el cas del fitxatge més car d’aquesta temporada, Malcom.

Per això no va estranyar que les primeres arribades perilloses fossin sobre la porteria de Cillesen, al qual primer va advertir Zelu amb una rematada desviada, que va ser molt més enverinada instants després en el minut 11, a l’aprofitar un error infantil de Semedo.

Zelu, jugador cedit pel Còrdova, va ser un constant maldecap per a la defensa blaugrana i, si no hagués relliscat en el 25, podria haver donat un ensurt, bé amb una acció individual o buscant l’assistència.

Fins al descans el conjunt d’Ernesto Valverde, amb Aleñà ocupant el lloc del lesionat Samper, va seguir buscant les combinacions però sense la precisió necessària davant d’un ordenat rival.

Els blaugranes van voler posar un punt més de verticalitat, però incorrent en el mateix joc previsible que permetia a més els robatoris d’una Cultural atrevida en el seu esquema a l’hora de buscar la velocitat dels puntes Zelu i Ortiz. Van haver de transcórrer 70 minuts perquè Aleñà posés per primera vegada a prova Palatsí amb un xut potent però excessivament centrat.

Però només va ser un oasi en el desert ofensiu català que immediatament hauria pogut veure’s darrere en el marcador, primer amb un llançament directe de cantonada d’Hugo Rodríguez que es va estavellar al primer pal i, en el rebuig, Saúl va enganxar una rematada al caire de l’àrea que va treure amb una mà prodigiosa Cillesen.

Aquesta doble ocasió va propiciar l’onada en un Reino de León que no podia creure’s el malbaratament físic i de joc del seu equip que, malgrat ser un aspirant a l’ascens, encara està trobant dificultats per entrar en places de play-off.

En el tram final, Munir va disposar d’un bon xut després de deixada de cap d’Aleñà però que va enviar als llimbs ja amb una Cultural Lleonesa intentant guardar el botí de l’empat, que va perdre en una acció aïllada i que va acabar desesperant els locals, que van patir l’expulsió, per doble amonestació, de Sergio Marcos. Lenglet, en els últims instants, posava el 0-1 en el marcador i deixa l’eliminatòria molt coll avall per als blaugranes.

tracking