SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Subies, lliure amb càrrecs

Al declarar davant del jutge, que va optar per no prendre mesures cautelars, tot i que segueix investigat per apropiació indeguda i administració deslleial || Ahir ho van fer tres imputats més

Andreu Subies, durant una Assemblea de la Federació Catalana de Futbol quan la presidia.

Andreu Subies, durant una Assemblea de la Federació Catalana de Futbol quan la presidia.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge Santiago Pedraz va deixar ahir en llibertat amb càrrecs però sense mesures cautelars el vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), el lleidatà Andreu Subies Forcada, detingut dimarts per presumptament inflar contractes de la Federació Catalana de Futbol (FCF) quan n’era el president i desviar fons per a obres pròpies. Concretament, per realitzar obres en un restaurant de la seua dona a Cambrils i en un habitatge de la seua propietat.

Segons fonts jurídiques, Subies va quedar en llibertat juntament amb l’altre detingut en l’operació, l’exdirectiu de l’FCF Josep Contreras Arjona. Per als dos la Fiscalia Anticorrupció demanava compareixences periòdiques davant el jutjat i la retirada del passaport, però finalment el jutge va optar per no imposar-los cap mesura, tot i que segueixen investigats per delictes societaris com apropiació indeguda, administració deslleial i corrupció entre particulars. Els investigadors consideren poc rellevants les declaracions de Contreras i, d’altra banda, Andreu Subies va justificar els encàrrecs a l’empresa constructora de Contreras dient que era la millor oferta.

Els dos van ser arrestats per ordre del jutge Pedraz en el marc del cas Soule, que va portar a l’arrest de l’expresident de l’RFEF Ángel María Villar. Ahir també van declarar tres imputats més en aquesta ramificació catalana de la causa que van ser citats pel jutge Pedraz. Es tracta d’Albert Baza, exsecretari general de la Federació Catalana; José María Castillón, administrador general, i Miguel Pardo, gerent de la Mutualitat de Futbolistes de la Federació de Futbol (Mupresfe).

A aquestes cinc persones se les investiga per una presumpta desviació de diners des de la Mupresfe a la Catalana, que després va atorgar contractes suposadament inflats d’obres a les seues seus territorials a societats vinculades a Contreras. A més de les dos detencions, en l’operació que va portar a terme la Guàrdia Civil es van practicar sis escorcolls, un dels quals a la seu de l’FCF.

Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre l’any 2011 i el juliol del 2018, quan va dimitir per anar com a vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, dirigida per Luis Rubiales pel cessament de Villar després de la seua detenció per la suposada desviació de fons en l’entitat.

L’operació deriva de la investigació sobre el saqueig milionari, d’almenys quaranta-cinc milions d’euros, a les arques de l’RFEF durant el mandat de Villar, que va ser detingut el juliol del 2017 i va estar deu dies a presó provisional fins que va abonar una fiança de 300.000 euros.

tracking