SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE MALÀISIA

Equilibrista Màrquez

El lleidatà es va salvar fins en quatre ocasions de caure a la segona sessió lliure || Va acabar amb el tercer registre, a 93 mil·lèsimes de la ‘pole’ d’Àlex Rins

Marc Màrquez, amb el colze tocant l’asfalt, va obsequiar el públic amb quatre ‘salvades’.

Marc Màrquez, amb el colze tocant l’asfalt, va obsequiar el públic amb quatre ‘salvades’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada d’entrenaments del Gran Premi de Malàisia de MotoGP va començar amb sorpresa, ja que va ser Àlex Rins (Suzuki GSX RR) l’encarregat de “dirigir l’orquestra” per primera vegada des que és a la categoria reina, mentre que el campió patia i feia els seus habituals equilibris per no caure de la moto. Fins en quatre ocasions va exhibir Marc Màrquez les seues ja famoses salvades durant la primera jornada d’entrenaments lliures, en la qual va acabar amb el tercer millor temps, darrere d’Andrea Dovizioso i a 93 mil·lèsimes de Rins.

Si Rins va posar l’efectivitat amb goma tova, Màrquez va posar-hi l’espectacularitat. Va fer fins a quatre salvades en només 45 minuts de sessió. Cada una més difícil. Potser la més extrema, una al revolt 15, quan la moto se li va tancar de davant poc després d’haver fet una derrapada amb la roda posterior, en què se li va aixecar la moto. Estava vora els 61 graus d’inclinació. A més de no caure, el lleidatà va acabar segon a la sessió de la tarda, per acabar tercer en el còmput de temps.

Darrere dels tres primers van acabar el dia Valentino Rossi, Jack Miller, Maverick Viñales, Danilo Petrucci, Johann Zarco, Andrea Iannone i Aleix Espargaró. Fora de les deu primeres places amb accés directe provisional a la Q2 van acabar Dani Pedrosa (11è), Álvaro Bautista (12è), Pol Espargaró (15è), Daniel Torres (23è) i Jorge Lorenzo (24è). El mallorquí està patint molt amb el canell esquerre operat fa deu dies. Al matí va fer dotze voltes i a la tarda, només vuit. El balear decidirà avui si segueix al gran premi, encara que va reconèixer que “és complicat”.

El lleidatà va marcar el ritme des del primer lliure del matí, deixant clares les seues intencions per a l’FP2. A la tarda va tornar a imposar un ritme molt alt i va batre el rècord de Miguel Oliveira a Sepang per tres centèsimes de segon, amb un registre de 2’06.928.

Marc Màrquez, amb el colze tocant l’asfalt, va obsequiar el públic amb quatre ‘salvades’.

Marc Màrquez, amb el colze tocant l’asfalt, va obsequiar el públic amb quatre ‘salvades’.EFE

tracking