SEGRE

FUTBOL ÀRBITRES

“Va ser vergonyós”

El delegat arbitral de Lleida condemna els insults masclistes a tres col·legiades dijous en un duel masculí || Vuit dones àrbitre lleidatanes aquesta temporada

Set de les vuit col·legiades que hi ha aquesta temporada al futbol lleidatà.

Set de les vuit col·legiades que hi ha aquesta temporada al futbol lleidatà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Va ser una cosa vergonyosa i condemno aquests insults de caràcter masclista a aquestes tres col·legiades un dia, a més, en què feien història en el futbol català al dirigir per primera vegada un partit masculí de Tercera divisió.” Així es va expressar ahir Xavier Pérez, delegat del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) de Lleida amb referència al que va passar dijous al partit San Cristóbal-Llagostera, a Terrassa, quan uns aficionats es van acarnissar amb el trio arbitral, compost per dones. No obstant, Pérez afegeix que “amb les campanyes #Orgullosa de suport al futbol femení i No a la Violència llançades des de la Federació Catalana, aquests fets són cada vegada més aïllats. Les àrbitres tenen el meu màxim suport”.

El triplet arbitral format per Ainara Acevedo, que és col·legiada internacional FIFA des del gener; Ylenia Sánchez; i Matilde Esteves, que ha participat en un curs UEFA, van rebre el suport dels clubs que van jugar aquest partit. El San Cristóbal, que jugava de local, va emetre un comunicat “condemnant els fets, rebutjant els comportaments i actituds masclistes,” i assegurant que prendrà “mesures i aplicarà les sancions corresponents després d’haver identificat els aficionats”.

El San Cristóbal sancionarà els infractors i el Llagostera veu “un privilegi” ser arbitrat per dones

Per la seua banda, el Llagostera, que actuava de visitant, va preferir parlar del fet que havia estat “un privilegi participar en el primer partit de Tercera arbitrat íntegrament per noies”. A més a més, el club gironí va afegir: “Però arribarem de veritat a la igualtat de gènere quan un fet com aquest deixi de ser notícia.”

Aquesta temporada el Comitè Tècnic de Lleida compta amb vuit col·legiades, cinc de noves, xifra que representa tot un rècord històric. Una d’elles, Àlex Taberner, que com unes altres quatre compagina la seua tasca arbitral amb la de futbolista, coincideix amb Xavier Pérez que “cada vegada s’està normalitzant més la situació, però fa molts anys que estic al futbol com a entrenadora, jugadora i ara àrbitra i he vist de tot. Encara hi ha homes que pensen que no podem dedicar-nos-hi”.

tracking