El Cadí tomba el líder Girona

Gran partit coral davant d’un rival que estava invicte || Kraker i Hempe, amb 18 punts, lideren un triomf de prestigi

Les urgellenques van jugar molt més intenses que el seu rival durant tot el partit.AGUSTÍ PEÑA

Objectiu complert. El Cadí la Seu, que abans de mesurar-se de forma consecutiva als tres líders de la categoria (Perfumerías Avenida, Gernika Bizkaia i Girona) s’havia proposat guanyar-ne almenys un, va assolir el repte ahir batent un equip d’Eurolliga el qual per moments va esborrar de la pista (86-81). Gran treball coral de les jugadores de Bernat Canut, liderades per Hempe i Kraker, les dos amb 18 punts, que trenquen així una ratxa de dos derrotes consecutives.

El primer quart va ser de màxima igualtat, sense que cap equip s’imposés sobre l’altre. El Cadí basava el seu joc en el tir exterior, on va destacar especialment Merritt Hempe amb els seus dos triples, mentre que el Girona feia mal sota el cèrcol amb Colhado i Hampton, a més dels llançaments de Murphy en transició. Les urgellenques van tenir com a màxim tres punts de renda (15-12), però les gironines se’n van anar a la primera aturada amb un lleuger avantatge (17-18).

A la segona part, el Cadí va treballar més el joc interior. Va aparèixer Richards, molt millorada i, al costat de Hempe i Etxarri, van aguantar el tipus, si bé dos triples consecutius de Murphy van encendre les alarmes (26-31). Però una cistella d’Etxarri i un triple de Kraker van permetre reconduir la situació (31-31), que va millorar per a les locals amb un parcial final de 4-0 per arribar al descans quatre punts a dalt (42-38).

La victòria lleidatana va començar a forjar-se a l’inici del tercer quart. Després d’un triple per bàndol, el Cadí va firmar un parcial de 9-0, amb 4 punts de Kraker i 5 de Vilaró, que van elevar l’avantatge fins als 13 punts (54-41). I això que abans de l’últim triple de la barcelonina el tècnic del Girona havia demanat temps per parar la sagnia. Però ni amb aquestes ho va aconseguir. Les urgellenques van elevar la defensa per ofegar les rivals, que no paraven de perdre pilotes, i van assolir una altra màxima renda, ara de 14 punts (62-48). En l’últim assalt les de Bernat Canut van sortir a sentenciar i encara van marcar un altre límit, 15 punts (73-58), però el Girona va reaccionar a força d’orgull, tot i que no va poder davant d’un Cadí superb.

El tècnic lleidatà va reconèixer al final del partit que “ens mereixíem la victòria perquè la feina ha estat excel·lent. Ara toca celebrar-ho però tenint els peus a terra”.