SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE MALÀISIA

Una sanció deixa Marc sense la 'pole' a Sepang

Sortirà setè per haver entorpit la traçada de Iannone en la sessió de qualificació

Màrquez va tenir una caiguda en la qualificació, després d’aconseguir el millor registre de la sessió.

Màrquez va tenir una caiguda en la qualificació, després d’aconseguir el millor registre de la sessió.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va assolir ahir la pole sobre mullat a Sepang però l’alegria li va durar poc, ja que posteriorment va ser sancionat per “conducció irresponsable” i finalment sortirà setè. El lleidatà havia completat un gir perfecte que li feia el primer lloc de la graella per setena vegada aquesta temporada i la número 80 de la seua carrera, la 52 en MotoGP. Tanmateix, els comissaris el van sancionar amb sis places per entorpir Iannone en la seua traçada i haurà d’arrancar setè. Ja el van penalitzar a Texas per destorbar Viñales quan també havia obtingut el primer lloc en la qualificació.

Després de la sessió, i abans que es conegués la decisió, Màrquez ja va deixar clar que, en cas de sanció, també l’haurien d’aplicar a altres, com Rossi, que el va destorbar en un dels lliures. “No sé si Iannone venia ràpid, no sé com venia, però sí que és veritat que l’he destorbat una mica a l’angle. Però en el quart lliure ha passat una cosa molt similar amb Valentino. Jo venia ràpid, ell sortia de box i no m’ha vist. M’ha demanat disculpes. Jo he demanat disculpes a Iannone. Crec que a MotoGP tothom és realista i ningú vol destorbar ningú. A veure què diu la Direcció de Carrera, però si em diuen res, també han de dir alguna cosa als altres”, va apuntar.

d

Amb una hora i 20 minuts de retard per la pluja, va començar de nou la Q1 que s’havia ajornat, en la qual Bautista i Aleix Espargaró es van guanyar el pas a la Q2. En la qualificació definitiva ja no plovia, encara que ja no s’eixugaria per la gran quantitat d’aigua caiguda. Màrquez va ser el primer a sortir i marcar la pauta amb 2:13.6. La segona volta del lleidatà va ser brutal i va baixar a 2:12.1. Ho va tornar a intentar més endavant però se’n va anar a terra al revolt 4. Va poder aixecar la muntura i tornar a boxs. Va agafar la segona moto i va retornar. En la volta d’escalfament va destorbar Iannone, que l’hi va recriminar, una acció que li va valer ser sancionat. Quedava un gir. Dovizioso es va descartar al caure. Zarco es va posar segon, a mig segon de Màrquez, i Rossi, tercer. Però tot va canviar amb la penalització a Marc. Zarco es va endur la pole, seguit de Rossi i Iannone, mentre que a la segona fila hi haurà Dovizioso, Miller i Petrucci.

Malgrat patir una petita caiguda al final de la sessió, després de perdre adherència la roda de davant frenant en el revolt1, Àlex va aconseguir el millor registre. “No esperava baixar tant el rècord, m’ha impressionat bastant i estic encantat d’aconseguir la pole després de tant temps. Aquest circuit és delicat i és fàcil cometre un error, així que vull mantenir la calma i continuar amb els peus a terra”, va dir.

Els dos homes que pugnen pel títol, l’italià Francesco Bagnaia (Kalex) i el portuguès Miguel Oliveira (KTM), partiran sisè i setè, en la que constitueix la segona oportunitat del transalpí per ser campió. A la general, Pecco avantatja en 36 punts el lusità.

Àlex polvoritza el rècord de Sepang i sortirà primer Àlex Màrquez va tornar a brillar ahir a Sepang per anotar-se la seua tercera pole position de la temporada. El lleidatà, que ja va dominar les dos sessions lliures de divendres, va mantenir la seua hegemonia marcant el millor temps en l’FP3, que va ratificar després en la qualificació. En la tercera volta va aconseguir un temps de 2:05.629, millorant en set dècimes de segon l’anterior rècord de pole position, que estava en poder de Thomas Lüthi des de l’any 2015.

Màrquez va tenir una caiguda en la qualificació, després d’aconseguir el millor registre de la sessió.

Màrquez va tenir una caiguda en la qualificació, després d’aconseguir el millor registre de la sessió.REPSOL MEDIA

tracking