SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

El cros escolar creix

El circuit que engloba nou proves per tota la província espera més de 4.500 participants en la quarta edició || L’organització es planteja ampliar el calendari si augmenten les sol·licituds

El Circuit Escolar de Cros es va presentar ahir a la Diputació, un dels seus patrocinadors.

El Circuit Escolar de Cros es va presentar ahir a la Diputació, un dels seus patrocinadors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atletisme popular continua amb bona salut i creix any rere any tant en nombre de proves com de participants, una tendència que també viu una de les seues modalitats més exigents, el cros. Una prova d’aquest fet és que el Circuit Escolar que engloba nou curses distribuïdes per tota la província de Lleida preveu un important increment d’atletes de cara a la quarta edició, que arrancarà diumenge que ve. A l’exercici passat, 2017-2018, hi van prendre part un total de 3.849 corredors de totes les edats, i la previsió se situa per sobre dels 4.500 per a l’actual curs lectiu.

Del total de participants de la passada edició, almenys 1.185 van participar en una de les vuit proves programades que impulsa l’Agrupació Territorial de Lleida dels Consells Esportius de Catalunya. Pel que fa a entitats, apartat en el qual s’inclouen tant els clubs federats com els centres educatius, les AMPA i les Associacions Esportives Escolars, l’últim any hi van estar representats 112, mentre que aquest curs se n’esperen més de 120.

El circuit, que també és Trofeu Diputació de Lleida i que puntua per als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, mantindrà les nou proves del calendari, vuit més la final territorial, si bé els organitzadors no descarten augmentar en nombre si la demanda així ho requereix. “Per aquest any no ens hem plantejat incrementar el nombre de carreres, però no descartem fer-ho si hi ha molta sol·licitud. De moment l’objectiu és consolidar aquestes vuit proves i la final territorial, però si veiem que les sol·licituds creixen podríem crear una o dos cites més”, va apuntar ahir Josep Maria Roy, director tècnic del circuit, durant la presentació. Roy també va destacar que l’increment més significatiu se centra sobretot entre els més petits, que correspon als cicles infantil i inicial de Primària, així com en les categories sèniors i veterans. La raó, va dir, “es deu al fet que molts pares que acompanyen els fills a córrer aprofiten l’ocasió i també participen en les curses. S’ha convertit en una festa més familiar”, va indicar.

El circuit esportiu arrancarà diumenge vinent a la Pobla de Segur, per seguir després als municipis de Sidamon, Balaguer, Bellvís, Arbeca, Juneda, Agramunt, les Borges Blanques i Golmés, que serà escenari el 24 de febrer de la final territorial, on hi haurà en joc les places per acudir a la fase nacional, que es disputarà el 10 de març a la ciutat de Reus.

El Circuit Escolar tindrà el seu vessant més educatiu i solidari. D’una banda, des de l’organització se seguiran premiant les “bones conductes”, tant les que hi hagi entre els diferetns esportistes com entre pares, entrenadors i aficionats, dins del programa Jo sempre guanyo. I d’altra banda, un euro de cada inscripció es destinarà al programa de l’Unicef Gotes per Níger, que impulsa la Unió de Consells Esportius.

tracking