SEGRE

NATACIÓ COMIAT

Erika Villaécija es retira de la competició després de 16 anys a l'elit

Erika Villaécija saluda els seus pares a l’acte del seu comiat.

Erika Villaécija saluda els seus pares a l’acte del seu comiat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nadadora Erika Villaécija va anunciar ahir al Museu Colet de Barcelona la retirada, després de setze anys a l’elit de la natació, en els quals va guanyar 21 medalles en competicions internacionals i va participar en quatre Jocs Olímpics.

Villaécija s’acomiadarà de les piscines competint als Campionats d’Espanya en piscina curta, que se celebraran al CN Barcelona del 15 al 18 d’aquest mes i, posteriorment, a la Copa de Clubs, a mitjans del mes de desembre, defensant els colors del CN Sabadell.

“M’ha costat molt deixar-ho, però m’he omplert d’il·lusions diferents [al món laboral] i he vist que no tenia el temps necessari per entrenar-me i fer-ho bé, ja que sóc molt exigent. Les meues prioritats han canviat”, va explicar.

Villaécija, de 34 anys, va estar acompanyada al seu comiat per representants dels quatre clubs per als quals ha competit: Horta, Hospitalet, Sant Andreu i Sabadell, i familiars, amics i entrenadors.

Va tenir paraules emotives per al tècnic que la va portar a dalt de tot, Joan Fortuny, al qual va qualificar de “el meu segon pare” i li va agrair “haver-me ensenyat a superar-me. Et tindré a la meua vida per sempre”. Va lluir a l’acte la medalla d’or que va guanyar als Mundials de Dubai del 2010.

tracking