L'Espanyol s'enfila a la segona posició després de derrotar l'Athletic

Borja Iglesias va firmar el sisè gol a la Lliga

Leo Baptistao pressiona Yuri, de l’Athletic.

Leo Baptistao pressiona Yuri, de l’Athletic.EFE

L’Espanyol es va situar segon a la classificació de LaLiga Santander després de derrotar ahir l’Athletic al RCDE Stadium (1-0), gràcies a un gol d’un incombustible Borja Iglesias abans del descans.

El sisè gol del davanter blanc-i-blau d’aquesta temporada va descol·locar el conjunt basc. Els de Berizzo van intentar sobreposar-se, però l’amfitrió es va animar a mesura que avançaven els minuts. El conjunt basc, que no guanya al feu periquito des de fa vint anys, es queda ara més a prop del descens.

Espanyol i Athletic van protagonitzar un inici de partit amb presses. Sense gairebé pausa a la medul·lar, amb faltes i centrades sense intenció dels dos conjunts com a màxims arguments ofensius. Aviat va arribar el primer contratemps per a Berizzo amb la lesió de Yeray al minut 17. El va substituir Unai Núñez. No era un partit idíl·lic per a l’amfitrió, acostumat a tenir la pilota. La pluja no ajudava a incrementar les revolucions i les oportunitats, que continuaven escasses al RCDE Stadium. Tampoc era el millor escenari per a l’Athletic, que a força de joc directe buscava trencar la dinàmica d’empats a la Lliga.

La primera ocasió clara va arribar passada la mitja hora i va ser per a l’Espanyol. Una passada llarga cap a Sergio García, encara que el davanter va definir molt forçat i sense perill. L’encontre estava embussat però va aparèixer de nou Borja Iglesias per marcar l’1-0 al minut 42. Ja no hi va haver més gols i l’Espanyol s’enfila a la segona posició.