SEGRE

BÀSQUET LEB OR

La defensa del Força Lleida al poder

El Força Lleida és el segon equip que menys punts encaixa, dos dècimes per sota de l’Ourense || És el quart en percentatge de triple i tirs lliures

La intensitat que imprimeixen els lleidatans en defensa és una de les claus de l’èxit.

La intensitat que imprimeixen els lleidatans en defensa és una de les claus de l’èxit.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La principal raó que explica la gran trajectòria que està fent el Força Lleida en aquesta arrancada de temporada, que l’ha portat a liderar la LEB Or completa ja la sisena jornada, cal buscar-la, sens dubte, en la defensa. I és que els de Jorge Serna són el segon equip que menys punts encaixa per partit, amb una mitjana de 67,7 (405 totals), només superat per dos dècimes per la seua última víctima, l’Ourense, que té una mitjana de 67,5 (406). Al darrere queden Granada (71), Oviedo (72,8), Bilbao (73,7), Barça B (74,2) i Palència (76,5).

Aquella frase que els tècnics repeteixen fins a la sacietat als seus jugadors i que diu que “un bon atac es construeix des de la defensa” és en el que més ha incidit Serna des que es va fer càrrec d’aquest equip, ja que per a ell, defensar és “innegociable”. Dels sis partits que han disputat fins a la data, en quatre el Força Lleida ha deixat el rival per sota dels 70 punts. En 58 es va quedar el Càceres, en 62 l’Ourense, en 65 el Prat i en 66 el Palma. El Bilbao, després d’un últim quart nefast, va arribar fins als 75 gols, en l’única derrota lleidatana per ara, mentre que el Palència va assolir els 80, però va acabar perdent.

Si en defensa és gairebé el millor, en atac tampoc li van malament les coses. Es tracta del desè equip més anotador, amb una mitjana de gairebé 78 punts, mentre que per percentatges, és el quart millor en el triple i en tirs lliures, i el cinquè en llançaments de dos. Pel que fa a rebots ocupa la vuitena posició, si bé és el sisè que més captures ofensives fa per partit, amb gairebé 11, mentre que en valoració està situat al cinquè lloc.

El club suma més empreses al seu projecte El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida s’ha sumat al projecte empresarial del Força Lleida, que ja supera el centenar de firmes col·laboradores. Aquesta empresa d’assegurances, que estava representada pel seu president, Javier Barberá, va firmar ahir el conveni amb el màxim responsable del club de bàsquet, Félix González, que tindrà una durada d’una temporada.

La intensitat que imprimeixen els lleidatans en defensa és una de les claus de l’èxit.

La intensitat que imprimeixen els lleidatans en defensa és una de les claus de l’èxit.ÒSCAR MIRÓN

tracking