SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

La Marxa Beret celebrarà els 40 anys amb dos Estatals

Acollirà el dissabte 2 de febrer el d’esprint i el diumenge 3, el de llarga distància

La Marxa Beret es manté com la prova popular de fons més important d’Espanya.

La Marxa Beret es manté com la prova popular de fons més important d’Espanya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’emblemàtica Marxa Beret, la prova popular per excel·lència de l’esquí de fons espanyol, complirà quaranta anys el pròxim dia 3 de febrer del 2019, i els organitzadors han preparat diferents actes per commemorar aquesta efemèride.

El més rellevant afectarà la competició, i és que paral·lelament a la prova clàssica, que espera arribar el miler de participants, es disputarà el Campionat d’Espanya absolut i de base d’esquí de fons. El dissabte 2 de febrer se celebrarà el de categoria esprint i el diumenge 3, el de llarga distància.

Baqueira allotjarà per segon any consecutiu una prova del calendari de snowboard cros

Aquesta serà la segona vegada en tres anys que Beret allotjarà un Estatal, que el 2017 va servir per inaugurar el nou circuit internacional. Altres actes que es preparen per celebrar el quarantè aniversari són una exposició fotogràfica i un vídeo de l’evolució de la Marxa.

Aran capitalitzarà aquesta temporada les principals proves nacionals i internacionals de diferents modalitats, en què destaquen sobretot la Copa del Món de snowboard cros que, per segon any consecutiu, recalarà a l’estació de Baqueira-Beret. Entre la nombrosa participació que hi haurà els dies 1 i 2 de març, destaquen els espanyols Regino Hernández, medalla de bronze als últims Jocs Olímpics de PyeongChang, i Lucas Eguibar, campió del circuit de Copa del Món el 2015.

Per la seua banda, l’estació aranesa també allotjarà, els pròxims dies 26 i 27 de gener, la primera fase dels Campionats d’Espanya de freestyle, i al març organitzarà dos Estatals més d’especialitats diferents. El 9 i 10 serà la seu dels campionats de múixing de neu esprint i de mitja distància, i els dies 27 i 28, els absoluts d’esquí alpí. Finalment, l’estació de Port Ainé serà l’escenari el pròxim dia 7 d’abril de l’Estatal absolut i infantil de snowboard.

tracking