SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Cervera es vesteix de Marc

La plaça Pius XII, on culminarà la rua d’aquest dissabte, ja està tallada al trànsit per instal·lar-hi l’escenari || Els comerços lluen als aparadors objectes dedicats al campió Marc Màrquez

La pastisseria Agustí ha elaborat dolços dedicats al campió de Cervera.

La pastisseria Agustí ha elaborat dolços dedicats al campió de Cervera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Segarra ja està immersa en els preparatius de la festa de la celebració del cinquè Mundial de Marc Màrquez amb Moto GP, el setè en la seua carrera esportiva. Els comerços, la Paeria i el FanClub vesteixen la ciutat amb tota mena d’icones del campió per donar aquest dissabte la benvinguda al Marc. La plaça Pius XII està tancada al trànsit des de dimarts a la nit i durant la jornada d’ahir van arribar els primers combois per instal·lar l’escenari on culminarà la festa, amb els equips d’il·luminació i de música. Segons van explicar els tècnics, divendres ja estarà totalment muntat en aquesta plaça, que és la que acull els participants de la festa al finalitzar la rua.

Per la seua banda, els comerços de la ciutat engalanen els aparadors amb tota mena d’ornaments referents a Marc Màrquez. Així doncs, la pastisseria Colom, que cada any fa unes piruletes de xocolate en homenatge al campió, aquest any també exposa a l’aparador una moto Honda de color taronja, com la que pilota el Marc, a més del seu retrat a la porta d’entrada al local. Per la seua part, la pastisseria Agustí ha dissenyat el perfil del Marc en xocolate blanc i ha elaborat unes xocolatines amb la forma dels set títols conquerits pel campió. Segons el propietari, Josep, durant la setmana de celebració es venen amb molta facilitat tots els productes vinculats a Marc Màrquez. Finalment, els membres del FanClub es van donar cita ahir al taller mecànic Isidre, per dissenyar i donar forma el camió que transportarà el Marc i l’Àlex durant la rua, per un itinerari que discorrerà des de la plaça Universitat fins a Pius XII.

Per la seua part, la Paeria de Cervera va confirmar ahir que dissabte a les 12.30 tindrà lloc la recepció al Marc, fill predilecte de la ciutat, a la sala de plens de la Paeria. El públic podrà seguir l’acte des d’una pantalla gegant que s’instal·larà a la plaça Major. La rua està previst que comenci a les 19.00 i l’arribada a Pius XII tindrà lloc una hora més tard. La Paeria destinarà aquest any un espai perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin seguir l’acte. El Museu Comarcal, on està ubicada l’exposició sobre Marc Màrquez, estarà obert dissabte des de les 11.00 fins a les 20.00 i diumenge des de les 10.00 fins a les 14.00.

De fet, Cervera viu tot l’any ambientada amb la presència de les icones dedicades als Màrquez. A la majoria de les cases, balcons i finestrals pengen banderes roges i blaves amb els números 93 i 73.

Això mateix passa als aparadors de les botigues, en els quals es pot constatar amb infinitat de detalls la presència de Marc Màrquez a la ciutat al llarg de tot l’any.

“Dels deu anys al Mundial, em quedo amb l’estil de vida” Marc Màrquez, en una entrevista facilitada pel seu equip, fa un balanç dels seus deu anys al Mundial. “Durant aquest temps els títols han estat el més important, però si hagués de quedar-me amb alguna cosa dels deu anys al campionat seria amb l’estil de vida, la forma en què el Mundial et marca el dia a dia, el caràcter. Coneixes molta gent. Em quedo amb els moments viscuts dins del circuit però fora de la pista, que és on més temps passem.” Sobre quin ha estat el moment clau de la temporada, en destaca dos: “Les victòries de Jerez i Le Mans, perquè a més els rivals van fallar.”

La pastisseria Agustí ha elaborat dolços dedicats al campió de Cervera.

La pastisseria Agustí ha elaborat dolços dedicats al campió de Cervera.X.S.

tracking