SEGRE

BÀSQUET LLIGA LEB OR

Masclisme del president del Palma contra àrbitres

“Amb una ja n’hi ha prou”, va dir al ser xiulat el seu equip per dos dones

Una acció del partit entre el Força Lleida i el Palma, que es va jugar a la primera jornada de Lliga.

Una acció del partit entre el Força Lleida i el Palma, que es va jugar a la primera jornada de Lliga.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Guillem Boscana, president del Palma, rival del Força Lleida a la LEB, no li va provar bé la derrota davant de l’Araberri (71-79) i va recórrer a un clàssic: culpar les àrbitres. Però a aquest error va afegir un comentari masclista. “No m’havia passat mai tenir dos dones de tres àrbitres. Crec que amb una n’hi ha prou. Hi va haver moments en què van perdre una mica els papers, independentment que fossin homes o dones”, va explicar a la COPE.

Les seues paraules masclistes van rebre una allau de crítiques, arribades primer des de les xarxes socials, però també des de l’Associació d’Àrbitres Professionals de Bàsquet (AEBA) o la Federació Espanyola (FEB). Des d’AEBA, van mostrar “la nostra més trista pena al comprovar que encara, malgrat l’esforç de la immensa majoria de la nostra societat, continuem sentint de persones que són representants del nostre bàsquet unes afirmacions que realitzen una discriminació per raó de gènere, totalment inacceptables”. També va condemnar ahir les seues paraules el president de la FEB, Jorge Garbajosa, que les va qualificar d’“inacceptables” i “totalment intolerables”. Boscana ja ha demanat disculpes: “Van ser unes declaracions desencertades i errònies, me’n penedeixo”, va comentar el president.

Al seu torn, el Senat va proposar ahir l’elaboració d’una llei per eliminar les desigualdes entre homes i dones en els premis esportius. Recentment, la tiradora Fátima Gálvez va denunciar per això discriminació masclista en un torneig.

“Encara tenim moltes coses a millorar” El liderat no distreu el tècnic del Força Lleida, Jorge Serna, de la realitat del dia a dia d’una plantilla que encara està “en construcció”. A la compareixença prèvia al partit que l’equip jugarà demà amb el Melilla al Barris Nord (21.00), va admetre que “encara tenim moltes coses a millorar com a equip. Ha estat una setmana de més treball sobre nosaltres mateixos que sobre el rival. Encara estem provant de millorar coses del nostre atac col·lectiu, de la defensa, de l’entrada al primer quart...”, va assenyalar.

tracking