SEGRE

MOTOCICLISME HOMENATGE A UN CAMPIÓ

Cervera s'entrega avui a Marc Màrquez

La ciutat organitza la gran festa per celebrar el setè títol de Campió del Món, cinquè en MotoGP, del seu fill predilecte || Recepció a la Paeria a les 12.30 i rua a partir de les 19.00 hores

Els carrers de Cervera estan engalanats amb pancartes dedicades al campió.

Els carrers de Cervera estan engalanats amb pancartes dedicades al campió.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera ja ho té tot preparat per acollir avui la festa en homenatge a Marc Màrquez pel setè títol Mundial, el cinquè en MotoGP. La ciutat espera més de 5.000 fans que volen participar en la celebració que li prepara el Fan Club. La festa començarà a les 12.30 amb la recepció oficial a la Paeria. Aquest acte es podrà seguir des d’una pantalla gegant instal·lada a la plaça Major. Com ja va avançar SEGRE, Marc Màrquez no saludarà els fans des del balcó, en el qual hi ha una pancarta de suport als presos polítics. Els patrocinadors del pilot van demanar a l’alcalde que la retirés, però s’hi va negar (vegeu el desglossament). La festa seguirà a la tarda amb un concert a la plaça Pius XII a partir de les 17.00 hores, per fer temps mentre s’espera que comenci la tradicional rua, que sortirà de la Universitat a les 19.00 hores i arribarà una hora més tard a la plaça Pius XII, després d’haver passat per la plaça de Sant Miquel, el carrer de Santa Anna, la plaça de Santa Anna i la rambla de Lluís Sanpere. A Pius XII tindran lloc els parlaments de Marc, les autoritats, la família i l’equip, des d’un escenari de catorze metres de llarg per deu d’alt. A la mateixa plaça hi haurà dos pantalles gegants per seguir l’acte, una grada i un espai per a les persones amb mobilitat reduïda. També hi haurà una pantalla a la plaça Universitat.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat, s’ha reforçat la rua amb més presència policial i la instal·lació d’unes tanques a la plaça Universitat rere les quals se situarà el públic. També es limitarà l’accés de motos a la plaça a un màxim de 130 (les primeres que hi arribin). La resta hauran d’estacionar entre la placeta de l’Estació i el carrer Llibertat.

La brigada municipal i els operaris de muntatge treballaven ahir a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per a la jornada d’avui. El responsable de la brigada, Manel Cortés, va explicar que “hem penjat més de dos-centes pancartes i banderes als carrers del centre”, a més de muntar diferents escenaris, entre els quals el del Paranimf de la Universitat, on tindrà lloc la roda de premsa a les 17.00. Les tasques que van portar a terme una desena de membres de la brigada des d’aquest dimarts es van completar amb la d’una trentena d’operaris de muntatge dels escenaris, megafonia i infraestructures.

Pel que fa a la venda de marxandatge, els fans poden anar a la botiga oficial del Fan Club, a la rambla Lluís Sanpere, i en dos carpes, a la plaça de Santa Anna i a la plaça de Sant Miquel. Així mateix, nombrosos comerços de la ciutat s’han decorat amb referències a Marc o al seu número, el 93.

Royes: “La pancarta no es pot treure, el ple va aprovar posar-la” Ramon Royes, alcalde de Cervera, no veu cap polèmica en el fet que Marc Màrquez no surti a saludar al balcó de la Paeria perquè hi ha una pancarta de suport als presos polítics. “Per a mi no hi ha cap polèmica”, explicava ahir. “A les reunions que hem tingut amb el Fan Club, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Bombers, va sortir aquest tema. Em van demanar que retirés la pancarta i jo els vaig dir que no es podia retirar”, va assenyalar Royes.

tracking