Godín salva l'Atlètic

L’uruguaià, lesionat, culmina la remuntada dels de Simeone davant l’Athletic amb un gol de cap a l’afegit || Els bilbains es van avançar dos vegades

Els jugadors de l’Atlètic de Madrid celebren el gol de la victòria, obra de Godín.EFE

Un cop de cap al minut 91 de Diego Godín, lesionat, literalment coix, des de molt abans, situat de davanter centre, va culminar una remuntada imprevisible de l’Atlètic de Madrid davant de l’Athletic, dos vegades al davant en el marcador i millor durant molts trams del xoc.

Un cop duríssim, que va necessitar la revisió del VAR abans de la concessió del gol –anul·lat inicialment–, per al conjunt bilbaí, que iguala la seua pitjor ratxa sense guanyar a Primera, onze duels, i un final apoteòsic per a l’equip madrileny. L’Atlètic es va trobar amb un panorama inèdit fins ara en aquesta Lliga: un gol en contra al primer temps. Era el minut 36. No havia passat gran cosa, gairebé res, en tot el tram anterior, amb un Athletic ben armat en defensa, compacte, sense permetre ni un sol espai per al joc entre línies local.

El gol va ser una centrada a l’àrea que va rematar San José, la va tocar Oblak, va rebotar al pal i la va empènyer Williams (0-1). El matx era de l’Athletic i l’Atlètic, que no tenia ocasions, es va salvar del 0-2 gràcies a Oblak.

Tanmateix, va arribar l’empat dels de Simeone, que no havien provat Herrerín en una hora de partit, amb un tremend cop amb la dreta des de lluny de Thomas Partey (1-1).

Però de seguida es van reposar els bilbains, amb l’1-2 al contraatac de Williams, inabastable per a Godín –lesionat en aquesta acció– des de la passada de Muniaín. Dos ràfegues en tres minuts que ho van deixar tot igual, amb l’Atlètic a remolc. Quan faltaven deu minuts per al final, va aparèixer inesperadament Rodrigo per empatar de nou per a l’Atlètic, al rematar de cap un córner a la segona ocasió de l’Atlètic.

No va acabar aquí. Els matalassers van trobar el gol del triomf a Godín, coix i de cap, que primer va ser anul·lat per fora de joc i concedit pel VAR.