Els Mossos intervenen al Borges - Mollerussa per evitar un enfrontament entre un grup d'aficionats de cada equip

El Borges va dominar i va merèixer més davant d’un Mollerussa que va esgarrapar un punt a l’últim minut del descompte || Els Mossos van haver d’intervenir al final del partit per evitar un enfrontament entre un grup d’aficionats de cada equip

Els Mossos d’Esquadra van fer acte de presència per evitar enfrontaments entre les dos aficions.ITMAR FABREGAT

Borges i Mollerussa van oferir un derbi vibrant que es va veure entelat per l’actuació incívica d’un grup d’aficionats de cada equip (1-1). Segons van apuntar fonts del Borges, una part de l’afició local i visitant va estar “escalfant” l’ambient del derbi al llarg de tota la setmana a través de les xarxes socials. La situació es va agreujar quan ahir va aparèixer una pintada al camp del conjunt local en què es proferien insults i burles al club. Les mateixes fonts van assenyalar que alguns membres del grup d’aficionats del Mollerussa van llançar abans del partit diverses bengales des de fora del camp a la zona on estava ubicat el grup local.

Fonts dels dos equips van coincidir a confirmar que les dos parts, que eren una minoria i no representen el conjunt dels més de vuit-cents espectadors que es van congregar ahir, van estar dedicant-se càntics i insults al llarg de tot el partit.

Al final van haver de fer acte de presència els Mossos d’Esquadra, que van retenir durant uns minuts els seguidors del Mollerussa dins del camp fins que l’afició local va abandonar les zones properes al camp, on els esperaven per a un possible enfrontament. Malgrat tota la tensió, la sang no va arribar al riu i no es va haver de lamentar cap agressió.

Pel que fa a l’aspecte estrictament esportiu, el Borges va dominar un derbi en el qual el líder va ser capaç d’esgarrapar un punt a l’últim minut de l’encontre.

Els locals van saltar al terreny de joc amb la motivació d’aconseguir la primera victòria a casa de la temporada, ni més ni menys que davant del líder invicte del grup. El primer avís del Borges va arribar al minut 7, però la defensa visitant va desviar la pilota a córner. Al minut 21, Riki va combinar amb Eudald perquè aquest posés a prova el porter Joan Marc, que va evitar el gol local amb una gran intervenció. Poc després, el mateix Joan Marc va haver d’anar a totes de nou per evitar que Aitor marqués de falta directa.

La primera ocasió del Mollerussa no va arribar fins al minut 34, però el fort tret des de fora de l’àrea no va veure porteria. Amb l’empat inicial sense gols es va arribar al final d’una primera part molt travada en què el Borges va fer mèrits per marcar, però el Mollerussa es va defensar bé.

Ala represa, la tònica del partit no va variar i el Borges va continuar sotjant la porteria de Joan Marc, que va desviar diversos trets amb perill de Soriano i Torné. Al minut 74 de l’encontre va arribar el primer gol del partit. Ramonet va desviar la trajectòria d’un fort tret d’Edu Vives per fer pujar l’1-0 en el marcador.

Després del gol, Raya i Edu Vives van ser expulsats després d’una discussió a conseqüència d’una dura entrada del jugador del Mollerussa. Quan ja passaven sis minuts del temps reglamentari, Pedrós va aconseguir un agònic empat per al líder gràcies a un potent tret des de la frontal de l’àrea local.

Després de l’empat, el Borges se situa setè i el Mollerussa segon, empatat a punts amb el nou líder, el Viladecans.