BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida, a un triomf de la millor arrancada històrica

Si guanya a Granada igualaria el rècord de les campanyes 2016-17 i 2011-12

Mbaye, Feliu i Chapela celebren la victòria contra el Melilla, la sisena de la temporada.ITMAR FABREGAT

El Força Lleida viu un moment dolç de joc i de resultats que l’han portat a liderar, des de fa diverses jornades, la LEB Or. Després de guanyar divendres passat contra el Melilla, un altre dels grans que cauen aquesta temporada, els de Jorge Serna acumulen ja sis triomfs i una derrota, i estan a una sola victòria d’igualar la millor arrancada de Lliga de la història, no només del club sinó del bàsquet lleidatà en aquesta categoria estatal.

El rècord actual és de set triomfs en els vuit primers partits de Lliga, ratxa que s’ha donat en dos ocasions. El precedent més recent és el de fa dos temporades, la 2016-2017, la primera de Borja Comenge a la banqueta i amb Luka Rupnik com a gran líder, en la qual l’equip es va quedar a les portes del play-off.

L’equip de Serna ja és el que menys punts rep per partit i el quart en triples i tirs lliures

L’altra ratxa de 7-1 cal buscar-la a la campanya 2011-2012, amb el llavors Lleida Basquetbol dirigit per Ricard Casas i amb Edu Torres de president. Aquell equip sí que va arribar a jugar el play-off, encara que va caure a la ronda de quarts amb el Melilla. Resulta que Miki Feliu, ara capità del Força Lleida, va formar part d’aquells dos equips.

Completada la vuitena jornada, el Força Lleida s’ha convertit ja en la millor defensa de la Lliga, amb una mitjana de 67,4 punts encaixats per partit, i supera l’Ourense, que ara gairebé rep dos punts més que els lleidatans (69,1). Tercer és l’Oviedo (70,4) i quart el Granada (70,7), el pròxim rival.

A nivell estadístic, l’equip de Jorge Serna també lidera pel que fa a percentatges de tir, sent el quart més precís des de la línia de personal (79,6 per cent) i el setè en triples (35,5%), mentre que en el tir de dos punts figura al novè lloc (50,4 per cent). A més, és el quart que més esmaixades fa per partit (2,4) i el setè que més taps col·loca, amb 2,9, una xifra que va doblar divendres passat contra el Melilla (6).